Dolar 32,4968
Euro 34,7913
Altın 2.436,90
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Aşık Veysel Mahalle Muhtarı Bakır, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz

Aşık Veysel Mahalle Muhtarı Bakır, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz
16 Nisan 2022 00:14 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2022 14:56
492

HABERMAX.İstanbul’un en güzel ilçesi Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi’nin yardım sever muhtarı Hasgül Bakır tüm yaptıklarını ve yapacaklarını www.habermax.net sitesine anlattı. Bakır “Ben Anadolu’nun en güzel ili olan Tokat’ta göç etmiş fakir bir babanın çocuğu olarak bu şehre geldim ve inşaat sektörü, ticaret derken halka hizmet etmek için bu kutsal muhtarlık görevine geldim” dedi.Fotoğraf açıklaması yok.

www.habermax.net sitesi Genel Müdürü Durmuş Acar’a konuşan. Ataşehir Aşık Veysel mahalle muhtarı Hasgül Bakır nasıl her yere yetişiyor formülü nedir diye sorduk işte cevapları

Muhtar Hasgül Bakır “Ben Anadolu’dan gelen yoksul bir ailenin çocuğu olarak bu şehre göç ettim. Yedi kardeşiz ancak bizler doğduğumuz yerde değil geldiğimiz bu koca şehirde bir araya geldik. Ben çocukluğumda oynayacak bir topum dahi yoktu işte çocukluğumdaki bu özlem ve yokluk beni halkıma hizmet aşkı için buralara kadar getirdi. Bizler duygusal insanlarız annemden babamdan gelen aile terbiyesiyle paylaşmayı, kendi örf ve adetlerimizi yaşamayı öğrenerek bu günlere geldik. Yöre derneklerimiz olsun, sivil toplum kuruluşları olsun birlikte istişare ederek bu değerli mahalle halkıma hizmet etmekteyim. İster bana oy versinler ister vermesinler ben o makama oturduktan sonra Cenabı Hak bize o fırsatı verirse herkese ayrımsız hizmet edeceğime söz veriyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun beni bağlamaz muhtarlık siyasi üstü bir makamdır. Bana oy verenin de vermeyenin de başımın üzerinde yeri var, insan ayırmak en büyük günahtır” dedi.

2009 yılında Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi kurucu Muhtarı Hüseyin Tokmak’ında görüş ve düşüncelerini aldık Tokmak benim dönemimde evimin önünde İş bulma Kurumu gibi kuyruklar vardı. yaklaşık 80 aileye iş ve aş verdik dedi.Bu yardımları yaparken kriterleriniz nelerdir

Bizler yoksul ailelere yardım ediyoruz gelir seviyesine göre TC’sinde her şeyi görüyoruz
Muhtarlık olarak her önüne gelene yardım etmiyoruz. Bizler burada sadece bir köprü vazifesi görüyoruz. Vatandaş bizi kendilerine yakın gördüğü için dertlerini, sıkıntılarını anlatıyor. Gereken bilgilerini aldıktan sonra hangi kuruma gidecekse oraya yönlendiriyoruz. Kaymakamlık, belediye esasen yardımları yapıyor, her önüne gelene yardımlar yapılmıyor. Belediye olsun kaymakamlık olsun yardım alacak ailenin gelir durumuna bakıyor. Eğer bir ailenin geliri beş yüz TL’den aşağı ise yardımlar yapılır aksi takdirde hiç yardım alamaz. Artık vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası girildiğinde variyeti var mı yok mu ortaya çıkıyor” dedi.Her yerde varsınız o kadar işinizin arasında nasıl fırsat bulup halka hizmet ediyorsunuz?

Ben sivil toplum örgütü ve dernekçilikten gelen biriyim o yüzden her şeyi planlı bir şekilde yapıyorum. Eğer işinizi planlı projeli yaparsanız yolunuz açık olur, çalışmalarınız da verimli geçer. Muhtarlık sadece koltukta oturmakla olmaz. Mahallemde hasta olanı ziyaret ederim, cenazelerine giderim düğünlerine derneklerine koşarım. Kısacası onlarla ağlayıp onlarla gülüyorum. O yüzden mahalle halkımız beni bağırlarına basıyor ben de onlara hizmet etmekten çok mutlu oluyorum.Ataşehir Belediyesi olsun kaymakamlık olsun herkesle koordineli olarak çalışıyorum

Ben ve ekip arkadaşlarım çok muazzam çalışıyoruz. Hiç kimseyi ayrıştırmadan yardımlarımızı yapıyoruz. Elimden geldiği kadar hizmet ediyorum insanız mutlaka eksiğimiz vardır ama hata yapmamaya çalışıyorum. Genelde bize gelen taleplerden çoğunluğu iş arayanlar; %80’i iş için müracaatlarda bulunuyor diyebilirim. Aynı zamanda burs için gelenler var. Burası bir devlet dairesi değil kendi imkânlarımızla bazı yardımları yapıyoruz. Başta da dediğim gibi muhtarlık makamı sadece bir köprü vazifesi görüyor köprünün altındaki akan suda halkımızı alarak köprüden karşıya geçiriyoruz. Ben Hasgül Bakır olarak halkıma hizmet etmekten gurur ve şeref duyuyorum.

Mahallenizdeki çocukları, gençleri nasıl koruyorsunuz? Son zamanlarda biliyorsunuz uyuşturucu belası denen bir illetle karşı karşıyayız bu konuda bir çalışmanız oldu mu?

Bizim yapacağımız tek iş güvenlik görevlilerine haber vermek ve emniyetimize yardım ederek birlikte çalışmalar yapmak. Âşık Veysel Mahallesinde bugüne kadar büyük ölçüde uyuşturucu kullanan kimse olmadı. Tabii her mahallede olduğu gibi bizim mahallede de vardır kendilerini bu illetten kurtarmak için yanlarına giderek bir baba şefkatiyle, ağabey gibi konuşuyoruz ikna ediyoruz. Kızmayarak nasihatler ederek içimize katıyoruz.

Âşık Veysel Mahallesinin en büyük sorunları nelerdir?

Zamanında mahallemizde yaşanan sıkıntılar vardı; otobüs istersin sıkıntı çekersin, bankamatik istersin sıkıntı yaşarsın. Hâlbuki devlet buraya bir gelse insanların dertlerini ve sıkıntılarını dinlese inanıyorum ki buraya hizmet akar, Âşık Veysel Mahallesi şaha kalkar Burada devletin de bir eksikliği var. Bu mahallenin imar sorunu var, mülkiyet sorunu var, işsizlik sorunu var. Eğer bu saydıklarımızı başarır hayata geçirirsek kimse bizi tutamaz el birliğiyle kalkınırız.

– Son olarak mahalle halkına bir mesajınız var mı?

Son olarak benim diyeceğim gelin birlik olalım, beraber olalım Âşık Veysel mahallesini şaha kaldıralım. Yeni dönem yine muhtar adayıyım benim bir sloganım var “Gelecek seçimler değil gelecek nesiler için çalışmalıyız, üretmeliyiz, iş imkânları sağlamalıyız” diyen muhtar ve adayı Hasgül Bakır “Herkese çok teşekkür ediyorum sizin de yüreğinize ve kaleminize sağlık. Sesimizi kitlelerle buluşturuyorsunuz siz de aslında bir köprü vazifesi görüyorsunuz. Halka gerçekleri ve doğruları yansıtıyorsunuz, başarılarınızı dilerim. Buradan www.www.habermax.net sitesi imtiyaz sahibi Cansu Acar hanımefendiye saygılarımı sunuyorum. Gerçekten işini ciddi anlamda yaparak halka doğruları yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.