Dolar 32,5053
Euro 34,5724
Altın 2.498,17
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

ARICILARA 4 MİLYON TL’LİK DESTEK: MOBİL GEZİCİ LABORATUVARLARI, BAL İHRACAT ŞAMPİYONUNDAN ARICILARA BÜYÜK DESTEK

ARICILARA 4 MİLYON TL’LİK DESTEK: MOBİL GEZİCİ LABORATUVARLARI, BAL İHRACAT ŞAMPİYONUNDAN ARICILARA BÜYÜK DESTEK
8 Haziran 2023 21:53 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2023 21:55
176

HABERMAX.Bugün, birçok markanın ana tedarikçisi konumunda olan Enfabal, Altın Bal, Kafkas, ENC Marmaris Balı, Apa Bal, ENC Bal Petek, Enc birtat ve Ankara Bal Evi gibi markalarla çam balı ve süzme çiçek balı dolumu gerçekleştiriyor. 50 yıllık tecrübesiyle sektörde yenilikçi çalışmalara imza atan Enfabal, çiftçilere önemli bir destekte bulunacak projesini hayata geçirdi.
Bal sektöründe son 7 yılın ihracat şampiyonu olan Enfabal, Türkiye’deki arıcılara destek olmak ve ürün kalitesini artırmak amacıyla önemli proje hayata geçiriyor. Enfabal Genel Müdürü Mustafa Ençetin, yaklaşık 4 milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek olan “Mobil Gezici Laboratuvarları” projesini duyurdu. Ençetin, “Bu projenin amacı, çiftçilerin ballarını anında analiz ettirerek güvenilir bala en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamaktır” dedi. Proje ilk olarak Denizli’de pilot bölge olarak hayata geçirilecek ve daha sonra Türkiye genelinde tüm bölgelerde faaliyet gösterecek. 

Arıcıların ballarını anında analiz edebileceği mobil laboratuvarlar sayesinde sektörde önemli bir dönüşüm yaşanacağını söyleyen Enfabal Genel Müdürü Mustafa Ençetin, “Proje kapsamında, arıcıların ballarını anında analiz ettirebilecekleri mobil gezici laboratuvarlar kurulacak. Bu laboratuvarlar, arıcıların ürünlerini analiz etmeleri için gerekli olan tüm ekipmanları içerecek ve çiftçilere hızlı sonuçlar sunacak. Böylece, arıcılar ürün kalitesini daha iyi takip edebilecek ve müşterilerine daha güvenilir ballar sunabilecekler. Arıcılar, ürünlerini daha bilinçli bir şekilde üretecek, analiz masraflarında desteklenerek mali yüklerini azaltacak ve müşterilerine daha kaliteli hizmet verecekler. Bu proje ile Türkiye’nin arıcılık sektöründe kalite ve bilinç düzeyini yükselterek ülke genelinde çeşitlilik ve ürün kalitesinde farkındalık yaratmayı hedefliyouz” açıklamasında bulundu.

Proje ile aynı zamanda balda kaliteli ürün marjını artırmak, balda tağşişin önüne geçmek ve daha bilinçli bala ulaşılmasının hedeflendiğini söyleyen Ençetin, “Böylece, hem arıcılar hem de tüketiciler daha sağlıklı ve kaliteli ballara ulaşabileceklerdir. Bu proje, sektörün gelişimi ve tüketici memnuniyeti açısından önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.