Dolar 32,2820
Euro 34,8118
Altın 2.412,58
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Antalya Demre’de CHP’ye Geçen İYİ Partili Belediyenin Kafesine Ait Sandalyeler Özel Bir Kafede Bulundu

Antalya Demre’de CHP’ye Geçen İYİ Partili Belediyenin Kafesine Ait Sandalyeler Özel Bir Kafede Bulundu
20 Nisan 2024 18:43
85

HABERMAX. Antalya’nın Demre ilçesinde İYİ Parti’den CHP’ye geçen eski belediye başkanına ait sandalyelerin özel bir kafede bulunduğu ortaya çıktı.Resim

Demre’de bulunan bir kafeye ait sandalyelerin İYİ Parti’den CHP’ye geçen eski belediye başkanının belediyeye ait kafesinden alındığı iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kafenin bahçesinde belediyeye ait olduğu belirtilen sandalyelerin kullanıldığı görülüyor.

Görüntülerin ardından CHP’den açıklama yapıldı. CHP Demre İlçe Başkanlığı, belediyeye ait sandalyelerin ruhsatlı bir kafeye kiralandığını ve bunun yasalara uygun olduğunu belirtti.

Ancak CHP’nin bu açıklaması, bazı vatandaşlar tarafından tatmin edici bulunmadı. Vatandaşlar, sandalyelerin özel bir kafeye kiralanmasının etik olmadığını ve belediye malının korunması gerektiğini savundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayın Arka Planı

Antalya’nın Demre ilçesinde 2019 yerel seçimlerinde İYİ Partili aday olan Mustafa Sener, CHP’li aday Avukat Nuri Aygün’ü yenerek belediye başkanı seçilmişti.

Ancak Sener, 2023 yılında İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye geçmişti. Bu hamle, Demre siyasetinde büyük yankı uyandırmıştı.

Sener’in CHP’ye geçişinin ardından, belediyede bazı değişiklikler yapıldığı da gözlemlenmişti. Bu değişikliklerden biri de belediyeye ait kafenin kapatılmasıydı.

Kafe kapatıldıktan sonra, kafenin bahçesinde kullanılan sandalyelerin özel bir kafeye taşındığı ortaya çıktı.

Olayın Sonuçları

CHP’den yapılan açıklamaya rağmen, belediyeye ait sandalyelerin özel bir kafeye kiralanmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve soruşturmanın sonucunda sandalyelerin yasalara uygun olarak kiralanıp kiralanmadığı ortaya çıkacak.

Bu olay, belediye malının kullanımıyla ilgili etik tartışmaları da beraberinde getirdi.

Demre’de yaşanan bu olay, Türkiye’de belediye malının kullanımıyla ilgili sık sık yaşanan sorunlara ışık tutuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.