Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

“Ankara Çamlıdere’de Hayvancılık Mesleki Alan Okulu Açıldı: Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığına Destek”

“Ankara Çamlıdere’de Hayvancılık Mesleki Alan Okulu Açıldı: Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığına Destek”
14 Eylül 2023 20:37
181

HABERMAX.Ankara Çamlıdere’de açılan Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanı, ülkemiz için önemli bir mesleki gelişmeyi temsil ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün onayıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayan bu program, Çamlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrencilere sunuluyor.

Bu alanda eğitim gören öğrenciler, veteriner teknisyeni unvanıyla mezun olacaklar. Bu mezunlar, hem ilçe hem de ülkenin hayvan yetiştiriciliği alanında önemli bir meslek grubuna katkı sağlayacaklar. Özellikle hayvan yetiştiriciliği ve hayvansal ürünler ülkemiz için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle bu alandaki eğitim ve çalışma fırsatlarını artırmak, eğitim ortamlarını düzenlemek ve işbirlikleri geliştirmek, bu okulun amacı arasında yer alıyor.

Okul Müdürü Hasan Cura, okullarının bu alanda ülkemizin marka kurumlarından biri olma vizyonunu taşıdığını belirtiyor. Ayrıca, öğrencilerin vizyonlarını geliştirmek, onları sağlıklı, sürdürülebilir ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek için çeşitli projeler geliştirmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

Çamlıdere İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim İbrahim Arıcan, okula gösterilen ilgi ve alakayı memnuniyetle karşılıyor. Gelecekte tarım ve hayvancılık sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi için bu tür eğitim programlarına olan ihtiyacı vurguluyor.

Bu tür mesleki eğitim programları, gençlerin kariyer seçeneklerini çeşitlendirmelerine yardımcı olurken, ülke ekonomisine de katkı sağlayabilir. Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanındaki bu okul, gelecekte sektöre nitelikli profesyoneller kazandırarak sektörün gelişimine destek olabilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.