Dolar 32,2770
Euro 35,0305
Altın 2.475,32
BİST 10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Anadolu Sigorta Kütüphaneleri Büyümeye Devam Ediyor

Anadolu Sigorta Kütüphaneleri Büyümeye Devam Ediyor
2 Mayıs 2024 16:11 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2024 18:26
73

HABERMAX. Anadolu Sigorta’nın 2023 yılında Beykoz’da başlattığı ‘Anadolu Sigorta Kütüphaneleri’ projesi bu sene de büyüyerek devam ediyor. Anadolu Sigorta, okullara kütüphane kurarak çocukların kitap sevgisini artırmayı hedefliyor.

Kurulduğu günden bu yana, sigortacılık sektörünü geliştirirken sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan projelere imza atan Anadolu Sigorta, geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Anadolu Sigorta Kütüphaneleri’ projesiyle okullarda kütüphane açmaya devam ediyor. Bu kapsamda 30 Nisan’da Ümraniye Atatürk Ortaokulu’nda Anadolu Sigorta Genel Müdür Mehmet Tuğtan, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Milli Eğitim ve okul yöneticileri ve  öğrencilerin katılımıyla bir çoşkulu bir açılış töreni düzenlendi.

Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesi kapsamında bu yıl Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönlendirmeleriyle ihtiyaç sahibi 11 okul belirlendi. Anadolu Sigorta, belirlenen okulların 10 tanesinde donanımlı birer kütüphane kurdu, okullardan birine de kitap desteği sağladı.

Bu sene ayrıca Urfa Haliliye’de görme engelli öğrencilerin yer aldığı ilkokul ve ortaokulda  brail alfabeli kitaplardan oluşan donanımlı bir kütüphane kuruldu. Böylece, Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesi kapsamında, geçtiğimiz yıl açılan 5 kütüphane ile birlikte, bugüne kadar toplam 17 okula kitap ve kütüphane desteğinde bulunuldu. Proje kapsamında 10 binin üzerinde öğrenciye 14 bin adedin üzerinde kitaba erişim imkanı sağlanmış oldu.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan: “Ata’mızın okuma tutkusunu Anadolu Sigorta kütüphaneleri ile çocuklarımıza aşılayacağız”

Törende konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesinin ikinci yılında, Ümraniye Atatürk Ortaokulu’na kazandırdıkları kütüphaneyi öğrencilerin kullanımına sundukları için büyük heyecan duyduklarını aktardı. Tuğtan sözlerini şöyle sürdürdü: “99 yıllık köklü tarihimizde ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasını önceliklendirmek, her zaman temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer aldı. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde hakkaniyetli ve kaliteli bir eğitimin hayati önem taşıdığının farkındayız. Geçen sene Beykoz’da 3 okulda kütüphane açmayı planlamıştık. Ancak hedefimizin üzerine çıkarak 5 okulda kütüphane kurduk. Bu sene ise İstanbul Ümraniye’de 11, Urfa’da ise 1 olmak üzere 12 okula daha kütüphane ve kitap desteğinde bulunduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle kurulan ilk milli sigorta şirketi olarak, Ata’mızın okuma tutkusunu çocuklarımıza aşılayabilmemizi sağlayan Anadolu Sigorta Kütüphaneleri ile gelecekte de değer yaratmayı sürdüreceğiz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.