Dolar 32,6030
Euro 35,2647
Altın 2.468,64
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Ali Babacan: “Sayın Erdoğan, millet gün geçtikçe yoksullaşırken zenginleşmeden söz ediyorsunuz. Açıklayın: Zenginleşenler kim?”

Ali Babacan:  “Sayın Erdoğan, millet gün geçtikçe yoksullaşırken zenginleşmeden söz ediyorsunuz. Açıklayın: Zenginleşenler kim?”
2 Temmuz 2024 19:17
77

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kocaeli 2. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomi büyüyor” açıklamasını eleştirdi.  Konuşmasını sosyal medya hesaplarından “Sayın @RTErdogan, millet gün geçtikçe yoksullaşıyor. Fakat siz zenginleşmeden söz ediyorsunuz. Açıklayın: Zenginleşenler kim?” notuyla paylaşan Babacan, şunları söyledi:

“Mesele ekonomide büyümeyse gerçek zenginleşme, milletle beraber zenginleşmedir. Biz bunu yaptık”

“Bakın arkadaşlar yeri gelir ekonomide faiz artışı gerekir. Yeri gelir bütçe açığını kapatmak için vergi düzenlemeleri gerekir. Rakamlara şöyle yüzeysel baktığınızda bazen bunları ülkeler yapmak zorunda kalır. Ama eğer mesele zenginleşmeyse mesele eğer ekonomide büyümeyse gerçek zenginleşme milletle beraber milletle birlikte zenginleşmedir. Topyekûn zenginleşmedir. Biz bunu yaptık. Rakamlar ortada. Gene TÜİK rakamlar ha. Yıllarca bu ülkede gelir dağılımı düzelmiş, ekonomi büyürken zenginle fakir arasındaki uçurum daralmış bu ülkede. Rakamlar ortada. Ama son beş yıldır o da tersine döndü. Zenginle fakir arasındaki uçurum gittikçe artıyor.

Emekli maaşını, asgari ücreti insan onuruna yaraşır seviyede tutulmak zorunda. Biz kimseyi aç, açıkta bırakmadık. Emeklilerimizi, çalışanlarımızı maaşlarından az biraz artırdıklarıyla tatil yapacak aşamaya getirdik. Hatırlayın. Emekli maaşlarından artırdıklarıyla gidiyorlardı bir hafta paket dur İtalya tatili yapıyordu emekliler. Bu ülkede bu yaşandı arkadaşlar unutmayalım. Öğrencilerimizi burslarıyla rahat geçinebilecekleri bir refah seviyesine ulaştırmıştık. Şimdi hepsi hayal oldu. Gençlerin tabiriyle ‘yalan’ oldu. Yeni vergilerle de belli ki millet zenginleşmeyecek. Belli ki fakir daha fakir, zengin daha zengin olacak. Hükûmete soruyorum: Belli ki millet zenginleşmiyor. Ama diyorsunuz ki ‘ekonomi büyüyor.’ Peki siz kimi zenginleştiriyorsunuz? Şu yüzde 5’i bir bilsek.”

“Amacınız vatandaşa hizmet mi, yoksa dışarıdan döviz getirenlere aylık yüzde 5 faiz ile hizmet mi?”

“Şimdi soruyorum: Amacınız sizin vatandaşa hizmet mi etmek? Yoksa dışarıdan döviz getirenlere aylık yüzde 5 faiz ile onlara mı hizmet etmek? Çıkın açıklayın. Dar gelirli, orta gelirli bu ekonomik buhrandan nasıl kurtulacak; açıklayın. Ev hanımları nasıl daha rahat alışveriş yapacak, çıkın açıklayın. Öğrenciler, emekliler, çalışanlar nasıl geçinecek; kiralarını nasıl ödeyecek çıkın açıklayın. Biz de öğrenelim, millet de öğrensin ne yaptığınızı, ne yapmaya çalıştığınızı.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.