Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Ali Babacan, iktidarın Gazze politikasıyla ilgili konuştu: “Ticaret var, kâr var, gözleri başka bir şey görmüyor”

Ali Babacan, iktidarın Gazze politikasıyla ilgili konuştu:  “Ticaret var, kâr var, gözleri başka bir şey görmüyor”
25 Mart 2024 19:20
245

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 23 Mart Cumartesi günü Kanal 58’de “Seçim 2024” programının konuğuydu. Babacan, yaklaşan yerel seçimlere, emeklilerin çektiği geçim sıkıntısına ve iktidarın Gazze politikasına değindi.

Ali Babacan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Paranın ucunu gördükleri zaman zihinleri bulanıyor, akılları karışıyor”

“İktidar ve iktidarın çevresindekiler, bunlar paranın ucunu gördükleri zaman zihinleri bulanıyor, akılları karışıyor. İlke, değer diye bir şey de kalmıyor. Hepsini bir kenara bırakıyorlar. Maalesef o hale geldi. Parayı görünce bunların kodları, şifreleri her şeyleri birdenbire değişiyor. Ticaret var, kâr var, gözleri başka bir şey görmüyor.”

“Hamaset var, bağırmak çağırmak var, yaptırım yok”

“Mescid-i Aksa’ya bazı yönlerden Müslümanların yaklaşmasını önlemek için çekilen dikenli teller ya, bu da Türkiye’den gidiyor. Ben buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Hamasetle, bağırıp çağırmakla olmuyor. Eğer Filistin meselesinde, Gazze meselesinde samimiysen İsrail’e bir yaptırım uygula, biz de görelim. Şu ana kadar hiçbir yaptırım yok bakın, sıfır. Hamaset var, bağırmak çağırmak var, yaptırım yok.”

“10 bin lira maaş demek, ‘Aç kal’ demek”

“Otobüsümüzden adımı kaldırıma attım, otuz saniye sonra bir emeklimiz geldi, önümü kesti. Ama her şehirde oluyor bu, burada da oldu, Sivas’ta da oldu. Dedi, ‘On bin lirayla geçinmek mümkün mü başkanım’ dedi. ‘Bizim durumumuzdan, bizim halimizden bu hükûmetin iktidarın haberi var mı’ dedi. Ben de dedim, ‘Sabah akşam, dilimin döndüğü kadar, gücümün yettiği kadar, her yerde emeklilerimizin feryadını ben duyurmaya çalışıyorum’. Gerçekten 10 bin lira, 12 bin lira maaşla hayat mümkün değil. 10 bin lira maaş demek, ‘Aç kal’ demek.”

“Emeklilerimiz hiçbir zaman bu kadar büyük geçim sıkıntısı yaşamamışlardı”

“Emeklilerimizin bu seçimlerdeki duruşu belirleyici olacaktır. Ancak şunu da söyleyeyim, emeklilerimiz yakın tarihimizde hiçbir zaman bu kadar büyük bir geçim sıkıntısı yaşamamışlardı. Gerçekten son yılların en büyük geçim sıkıntısını emeklilerimiz şu anda, bu yıl yaşıyorlar. Hangi şehre gidersek gidelim tablo fark etmiyor. Her ilde, her ilçede duruma aynı.”

“Gerçek enflasyon çok yüksek”

“Emeklilerimizin maaş zammı TÜİK’in açıkladığı o düşük, küçük enflasyon oranında yapılıyor. Halbuki gerçek enflasyon çok yüksek. Sadece son 1 yılda, 2023 ile 2022’Yi mukayese ettiğinizde gerçek enflasyon %130’un üzerinde. Ama TÜİK’in açıkladığı 2023 enflasyonu %65. Arada tam 65 puan fark var. Sadece son bir yılda emeklilerimiz 65 puan mağdur olmuş durumda.”

“İktidar iş başında olduğu sürece, bu ülkede ekonomi düzelmeyecek”

“Bu hukuktan, adaletten sapmış; hukuksuzluğu, adaletsizliği, kuralsızlığı kendisine yol edinmiş bir iktidar iş başında olduğu sürece, bu ülkede ekonomi düzelmeyecek. Bunu üzülerek söylüyorum, içim yanarak söylüyorum. Bu ülkenin vatandaşı olarak üzülerek ve aynı zamanda kızarak söylüyorum. Bu büyük ve güzel ülke bu hale düşmemeliydi. Sadece ve sadece kötü yönetim, başka da bir sebebi yok.”

“Ekonomik kriz maalesef ahlaki yozlaşmayı da beraberinde getirdi”

“Ekonomik kriz maalesef ahlaki yozlaşmayı da Türkiye’de beraberinde getirdi. Bahis, kumar; o cep telefonunda, bilgisayarlardan oynanan o kumar, gerçekten tamamen başka ülkelere kaynak transferi. Zaten kumar için bazı iktisatçılar ‘fakir vergisi’ der. Fakir vergisi. Niye? Çünkü umudu kalmayan insanlar, hiç olmazsa üç lira-beş lira oraya vereyim de, oradan bir şey kazanır mıyım umuduyla o üç-beş lirayı verir.”

“Biz kimlik siyaseti yapmayacağız”

“Bazen siyasette ırkçılık modası olur. Irkçılık yaparsınız, üç-beş puanlık bir kitlenin dikkatini çekebilirsiniz. Bazen din istismarı yapılır siyasette. Vatandaşlarımız o tertemiz inançlarını vatandaşlarımızın kutsalını istismar edenler, bazen oralardan da üç-beş puanlık ilgi görebilirler. Ama biz yola çıkarken bir karar aldık, biz dedik ki biz kimlik siyaseti yapmayacağız.”

“Dış mekanlarda kullanılan kampanya malzemelerinin tamamı cari açık”

“Özellikle dış, ‘outdoor’ dediğimiz dış mekanlarda kullanılan kampanya malzemelerinin tamamı cari açık. Bayrak asılıyor ya, bayrağın kumaşı sentetik; petrol, ithal. Bayrağın üzerindeki boya; kimya, petrol, ithal. Bayrağın asıldığı ip, plastik ip; kaynağı petrol, ithal. Ne kadar seçim harcaması görüyorsanız açık havada, bunların tamamı Türkiye’nin cari açığını artıran, tasarruf açığını artıran harcamalar.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.