Dolar 32,4135
Euro 34,7806
Altın 2.401,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Albayrak Grubu’nun 10. Yılına Adım Attığı Hat Eserleri Sergisi “Besmele-i Şerif” Temasıyla Açılışını Gerçekleştirdi

Albayrak Grubu’nun 10. Yılına Adım Attığı Hat Eserleri Sergisi “Besmele-i Şerif” Temasıyla Açılışını Gerçekleştirdi
21 Aralık 2023 00:33 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2023 00:40
209

HABERMAX.Albayrak Grubu’nun gelenek hâline getirdiği Hat Eserleri Sergisi 10. yılını kutluyor. Grup, bu yıl “Besmele-i Şerif” temasında hazırlanan geleneksel hat sergisinin açılışını gerçekleştirdi. İstanbul, Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen açılışın ardından Tophane-i Âmire’de sanatseverlerin beğenisine sunulan eserler, yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında sergilenmeye devam edecek. Sergi, 21 Aralık 2023 – 6 Ocak 2024 tarihleri arasında Tophane-i Âmire’de sanatseverleri bekliyor olacak. 

Albayrak Grubu’nun 10 yıldır sürdürdüğü ve her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisi’nde bu yılın teması “Besmele-i Şerif” oldu. 19 Aralık Salı günü açılışı Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan “Besmele-i Şerif” Hat Eserleri Sergisi’ne ilgi yoğundu. Açılışın ardından Tophane-i Âmire’de sanatseverlerle buluşan sergide 13 usta hattatın çalışmalarından oluşan hat eserleri, “Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla” anlamına gelen “Besmele-i Şerif” temasını konu ediniyor. Geçtiğimiz yıllarda Albayrak Hat Eserleri Takvimlerinde 35 farklı hattata kapak eserleri de dahil olmak üzere 130 eser yazdırıldı; tüm temaları barındıran bu 130 eser de açılışta sanatseverler için tekrar görücüye çıktı.

Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Davut Gül, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Albayrak Grubu yöneticileri katılım gösterdiler.

Açılışa teşrif eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmasında, “Hat sanatı adeta Kur’an’ın doğurduğu bir sanattır. Kur’an’la özdeşleşmiştir. Besmele, Kur’an’ın bir ayetidir. Hat sanatında gördüğümüz eserlerin pek çoğu Kur’an’dan ayetleri ihtiva ediyor. O açıdan Kur’an-ı Kerim’in nüzûlü nasıl mucize ise okunması tilaveti nasıl mucize ise hıfzı ezberlenmesi nasıl mucize ise işte yazılması da onun mucizevi özelliklerinden birisidir. Buna binlerce hattatımız, hocamız emek vermiştir. Allah hepsinden razı olsun. Ve bu hat sanatının gelişimine katkı sağlayan sergiyi on yıldır devam ettiren Albayrak Grubu’nun. Çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ise açılış konuşmasında, “10. yılına adım attığımız Hat Eserleri Sergimiz, son 3 yılda Türkiye’de 8 farklı şehir, 21 ayrı mekânda sergilendi. Yurt dışında ise 4 farklı ülkeye konuk oldu ve bu geçtiğimiz 3 yılda toplamda 3 milyondan fazla insana ulaştı. Ancak bunlar bizim ulaşabildiğimiz sayılardan ibaret. Oysa her yıl binlerce adet baskı yaptığımız Albayrak Hat Eserleri Takvimi ile ev ve işyerlerini süslüyor, tanış olmadığımız sayısız insanla içten bir bağ kuruyor, bu vesileyle Kur’an-ı Kerim’in bereketiyle sayısız gönle girdiğimizi de gayet iyi biliyoruz. Bu sayılar, İslam sanatının kültürel mirasını gelecek nesillere aktarma ve kıymetini gözler önüne serme konusunda gayretimizin sanatseverler tarafından da fark edildiğini ve desteklendiğini gösteriyor” dedi.

Sergi 21 Aralık 2023 – 6 Ocak 2024 Tarihleri Arasında Tophane-i Âmire’de Sanatseverleri Bekliyor

Artık bir geleneğe dönüşmüş Hat Eserleri Sergisi’nin bu yılki teması her kapının anahtarı olan “Besmele-i Şerif” oldu. 2014 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden ve her yıl farklı bir temada sanatseverlerin beğenisine sunulan Hat Eserleri Sergisi Tophane-i Âmire’de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Albayrak Grubu’nun bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiği Albayrak Hat Eserleri Sergisi, “Besmele-i Şerif” temasında ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. 13 hat sanatçısının çalışmalarının yer aldığı Hat Eserleri Sergisi, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatseverler tarafından ilgiyle incelenmişti. 10. yılını kutlayan Hat Eserleri Sergisi, 2024 yılında da farklı şehir ve ülkeleri gezecek.Açılışa katılan İstanbul Valisi Sayın Davut Gül, şu ifadeleri kullandı: “Bizim bir kimliğimiz var ve bu kimliği inşa ederken yüzyılların geçmişi var. Bunlara bakıldığında bizi biz yapan değerlerin içerisinde, gerçekten İslami sanatlar içerisinde hattatların çok önemli bir yerinin olduğunu biliyoruz, görüyoruz. O açıdan ben ismi sayılan sanatçılarımız başta olmak üzere geçmişte bu sanata emek veren bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnanıyorum ki İstanbulumuz, Türkiyemiz onlarla daha güzel. Bu şehrin diğer değerlerine baktığımızda sanatçıları çıkarttığımızda, kültür adamlarını çıkarttığımızda ortalama bir şehirden farkının kalmadığını görüyoruz. İstanbul güzelse sanatçılarıyla güzeldir.”

Geleneksel Hat Sanatımız Ülkemizin Büyük Bir Grubu Tarafından Destekleniyor

Açılışa teşrif eden İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan geleneksel hat sanatımızı yaşatma gayesiyle 10 yıldır Hat Eserleri Sergisi’ni sürdüren Albayrak Grubu’na ve bu sanatın yaşaması için çabalayan hattatlara teşekkürlerini ifade etti: “Albayrak Grubuna yıllardır hat sanatına bulundukları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu serginin 10’uncusu, besmele teması ile oluyor. Geleneksel sanatlarımızın böyle büyük gruplarımız tarafından desteklenmesi çok kıymetlidir. Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sermaye sahiplerinin; kendi ülkelerinin kimliğini, kültürünü, sanatını desteklemesi çok takdire şayandır. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve neslinin Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak ve neslinin hep birlikte bizim hat zatımızı sahiplenmesinden kendilerini tebrik ediyorum ve devamını diliyorum. Bütün sanatçılarımıza da başarılar diliyorum.”

Açılışta Gazze’de Yaşanan İnsanlık Dramı Unutulmadı

İslam dünyasının kanayan yarası Gazze’de yaşanan savaş suçları, Hat Eserleri Sergisi’nin açılışında unutulmadı. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Esad Sivri, sözlerini Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinerek tamamladı:

“Bildiğiniz üzere; Besmele bütün hayırların başı, hayırlı işlere açılan kapıdır. ‘Yüce Allah’ın ismiyle’ anlamına gelen bu kutsal kelime bize bir dayanak ve sığınaktır. Bu kelimeyle Rabbimize sığınır, O’ndan yardım dileriz; O’na hâlimizi arz eder, dualarımızı kabul etmesini isteriz. Bugünlerde en büyük duamız; Gazze’deki kardeşlerimizi katil ve terörist İsrail’in zulmünden kurtarması, onlara zafer nasip etmesi, kendi topraklarında huzurla yaşamalarıdır.

Albayrak Grubu olarak bu insanlık dramına sessiz kalmıyor, medya organlarımızla sesimizi en gür şekilde çıkarıyoruz. Bu vesileyle tüm milletimizi ve vicdan sahibi tüm insanları bu sese kulak vermelerini, bir ses de kendilerinin olmasını arzu ediyoruz. Bu dinimizin bir emri olduğu gibi, insanlığımızın da bir gereğidir.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.