Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Akşener ve İmamoğlu’na dert yanan, Depremzede vatandaşın, “Sabaha kadar yağmurun altında kaldım. Bir Allah’ın kulu gelip bana, ‘Al şu suyu iç demedi.

Akşener ve İmamoğlu’na dert yanan, Depremzede vatandaşın, “Sabaha kadar yağmurun altında kaldım. Bir Allah’ın kulu gelip bana, ‘Al şu suyu iç demedi.
12 Mart 2023 01:19 | Son Güncellenme: 12 Mart 2023 01:21
186

HABERMAX. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay ve İskenderun’da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Konteyner kentlerden sahra hastanesine, çadır kentlerden İBB’nin İskenderun Limanı’nda demirli Orhangazi gemisine kadar birçok noktayı ziyaret eden Akşener ve İmamoğlu, vatandaşların acılarına ortak oldu.

antakya---iskenderun-14.jpeg

ANTAKYA – İSKENDERUN / HATAY

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basına yaptıkları açıklamaların ardından Hatay ve ilçelerinde depremzedelerle bir araya geldi. Akşener ve İmamoğlu, sırasıyla; Antakya’da “İYİ Kent” konteyner kent, İskenderun’da da İYİ Parti Sahra Hastanesi ve çadır kenti ile İBB’nin depremzedelere revirden psikolojik desteğe, barınmadan kreş hizmetine kadar birçok konuda hizmet veren İskenderun Limanı’nda demirli Orhangazi gemisine ziyaretler gerçekleştirdi. İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit’ten hizmetlerle ilgili bilgi alan Akşener ve İmamoğlu, depremzedelerle sohbet edip, sorunlarını dinledi.

DEPREMZEDE VATANDAŞ KONTEYNER İSTEDİ ÇOCUKLAR KREŞ İÇİN ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR ETTİ

Gemi içerisindeki hastanede yatan Bekir Cila, Akşener ve İmamoğlu için yazdığı şiiri okudu. İmamoğlu, “Betonlardan artık psikolojim bozuldu, ben sizden bir konteyner olursa istiyorum” diyen Cila’ya, “Hallederiz, sen endişe etme” yanıtını verdi. Gemideki günlerini resim çizerek geçirdiğini söyleyen bir depremzede vatandaş da Akşener ve İmamoğlu’na, “Gemi çiziyordum. Bilmiyordum, hastaydım ben. İçeride yatıyordum. Hoş geldiniz. İyi ki varsınız. Elimizden tuttunuz. Rabbim elinizden tutsun. Ama bilseydim hazırlayacaktım” diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ressam depremzedeye İmamoğlu’nun yanıtı, “Ne demek, ne demek anacığım. Kurban olurum, yine hazırlarsın. Biz buradayız. Acele etme sen. Birkaç gün sonra da verirsin, bize ulaşır” oldu. Gemide barınan çocuklar için oluşturulan “Yuvamız İskenderun” kreşini de ziyaret eden Akşener ve İmamoğlu’na, minik depremzedeler tarafından kağıttan yapılmış teşekkür çiçeği sunuldu.

DEPREMZEDEDEN “SESİMİZİ DUYURUN” FERYADI

Depremde kaybettiği yakınlarının fotoğrafını gösteren bir başka depremzedenin feryatları ise yürekleri dağladı. Depremzede vatandaşın, “Sabaha kadar yağmurun altında kaldım. Bir Allah’ın kulu gelip bana, ‘Al şu suyu iç demedi. Ben suyunda da değilim. Bana canlarımı verselerdi yeterdi. Onu bile yapmadılar. Sizden ricam, sesimizi duyurun. Yakınlarımızın sesini duyuyorduk. ‘Ölmek istemiyoruz’ dediler. Bebeğimizin sesini duyduk, ama bir şey yapamadık. Kimse bize yardımcı olmadı” sözlerine kayıtsız kalmayan İmamoğlu, “Her devlet görevlisi dinlemek zorunda” yanıtını verdi. Akşener de “Ben de hukuki faslının, diğer fasıllarının, herkesin huzurunda söz veriyorum, takipçisi olacağım” diyerek, depremzede kardeşlere sarıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.