Dolar 32,3552
Euro 34,8408
Altın 2.405,35
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

AKP’li Çekmeköy Belediyesi ilçede park bırakmadı, ranta çevirdi

AKP’li Çekmeköy Belediyesi ilçede park bırakmadı, ranta çevirdi
7 Haziran 2022 18:13 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2022 14:29
459

HABERMAX.Çekmeköy Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesindeki çocuk parkı alanı olarak kullanılan yeri pazar yerine dönüştürülmesini istiyor. Bunun üzerine mahalle halkı bu parkı yedirmeyiz diyerek bugün parkı ablukaya aldı. WHATSAPP gurubunda çağrı yapan gurup yurttaşları destek vermeye çağırdı.

Çekmeköy’de, şehir planında deprem toplanma alanı olarak gözüken parkı pazar yeri yapmak üzere yıkıma başladı. Bunun üzerine WHATSAPP gurubundan çağrı yapıldı. Mahalle sakinlerini nöbet tutmaya çağırdı.

İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki Mehmet Akif Mahallesi’ndeki park için AKP’li belediyenin rant politikaları ile yıkım kararı alındı. Kapalı pazar alanının yanında bulunan park, şehir planında “deprem toplanma alanı” olarak gözükürken, mahalle sakinlerinin tüm itirazlarına rağmen dün yıkım işlemleri başlandı.

WHATSAPP’TAN HALKA ÇAĞRI YAPILDI

Bugün Mehmet Akif Mahallesindeki çocuk parkına. Çekmeköy halkı parkını savunuyor” denilerek direniş ve dayanışma çağrısı yapılarak “Çekmeköy belediyesinin rant ve talan projeleri devam ediyor. Kapalı pazarın yanındaki çocuk parkı şehir planında deprem toplanma alanıdır. Parkı, pazarın otoparkı yapmak için yıkım inşaatı başlatılmıştır. Mahallenin duyarlı halkı parkını savunmak için direniş başlatmıştır. Çekmeköy halkını. WHATSAPP’tan  direnişe destek vermeye çağırdı. Parkı piknik ve forum alanına çevirelim, ranti ve talanı birlikte durduralım” denilerek harekete geçti

Çocuk Parkındaki  yıkıma karşı bugün mahalle sakinleri bir araya gelirken, yıkıma engel olmaya çalıştı. Parkta toplananlara polis müdahalede bulunurken, yaşanan tartışmalar sırasında yurttaşlar da gözaltına alınmaya çalışıldı.

Bugün Aradığımız Çekmeköy Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, ‘park alanının yanında bir pazar alanı olduğunu ve bu projeyle pazar alanının genişletileceğini’ söyledi.Mehmet Akif Mahalle sakinleri ise, parkı yıktırmayacaklarını, parkın yapılaşmaya açılmasını istemediklerini belirterek 7/24 nöbet tutacaklarını söyledi.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.