Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

AGSYD “84 yıldır giderek artan yürekten bağlılığın adıdır Atatürk sevgisi

AGSYD “84 yıldır giderek artan yürekten bağlılığın adıdır Atatürk sevgisi
10 Kasım 2022 17:01 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2022 17:07
218

HABERMAX.Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği’nden(AGSYD) yapılan açıklamada, “84 yıldır giderek artan yürekten bağlılığın adıdır Atatürk sevgisi. O’nun 100 yıl önce gösterdiği çağdaş uygarlık hedefinin ve evrensel barışa giden yolu tarif etmesinin önemini şimdi çok daha iyi anlıyor, müthiş öngörüsüyle gurur duyuyoruz”denildi.


Genel Merkez Yönetim Kurulu adına 10 Kasım nedeniyle yaptığı açıklamada, Atatürk’ün değerinin ve öneminin giderek çok daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Genel Başkan İbrahim Erdoğan, “Yok olmanın eşiğindeki bir milleti yeniden kimliğine ve vatanına kavuşturan Büyük Önderimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Anadolu coğrafyasının baştan başa işgal edildiği, vatan topraklarının, doymak bilmez emperyalist ülkelerce neredeyse parsel parsel paylaşıldığı ve umutların tükendiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin mucizevi kurtuluşuna öncülük ettiğini ifade eden Erdoğan, “işte o kurtuluşa atılan kutlu imzanın gerçek müellifi, Ulu Önder Atatürk’tür” şeklinde konuştu.
Kısa adı AGSYD olan Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Dünyanın bugün geldiği, acımasız paylaşım savaşlarının olduğu, barış ortamının yerini çatışmalara bıraktığı, insan hak ve özgürlüklerin sıkıntılı bir sürece girdiği bu noktada, Büyük Atatürk’ün tam 100 yıl önce gösterdiği çağdaş uygarlık hedefinin ve evrensel barışa giden yolu tarif etmesinin önemini şimdi çok daha iyi anlıyoruz.
Yurtta sulh, cihanda sulh diyerek aslında dünya barışını tesis edecek bir söylemi düstur edinen ve gelecek nesillere öğütleyen Atatürk’ün bu anlamlı öngörüsünden tüm dünya ülkelerinin ders çıkarması gerekmiyor mu? Zor günler kahramanlarını yaratır diye boşuna söylememişler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanın ve milletin dara düştüğü bir dönemde, tamamen tutsak olmanın eşiğindeki Anadolu halkına umut ateşi olmuş, cefakar insanımızla birlikte verilen Kurtuluş Savaşı sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni fedakar milletimizle beraber kurarak ölümsüzleşmiştir.
Vefatının 84.Yılı’nda giderek daha da artan Atatürk sevgisinin ve O’na olan bağlılığının çok daha güçlenmesinin de nedeni, bu dünyada neredeyse imkansızı başarmış tek lider olmasıdır.
Saygı, sevgi, şükran ve minnetle anıyoruz. Şuhu şad, mekanı cennet olsun”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.