Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Adaletten Uzak Ekonomi Politikaları ve KPSS Mağduru Öğretmen Adayları: DEVA Partisi’nden Eleştiri ve Çağrılar”

Adaletten Uzak Ekonomi Politikaları ve KPSS Mağduru Öğretmen Adayları: DEVA Partisi’nden Eleştiri ve Çağrılar”
8 Haziran 2024 18:21 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2024 18:23
106

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM Genel Kurul’undaki konuşmasında iktidarın ekonomi politikalarına, AYM kararlarına ve mülakat konusuna değindi. 

KPSS mağduru bir öğretmen adayının çalışma masası görüntüsünü kürsüden Genel Kurul’a gösteren Esen, “Sizlerin adaletten anladığı istediğiniz olmadığında, ‘size adil’ koşullar tehlikeye girdiğinde işi kitabına uydurmak haline geldi artık. Şu fotoğrafa iyi bakın. Bu fotoğrafta 70 yaşındaki babasının baktığı bir inekle, şebekesi olmayan bir köyde, kendine masa yapıp alın teriyle KPSS’den yüksek puan almış ama sözleşmeli öğretmenliğe bile reva görülmemiş gencecik bir insan var.” dedi.

“Bunca yoksulluğun içinde şatafata devam”

Esen’in konuşması şöyle:

“Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in selefi Sayın Nureddin Nebati’nin yanında görevi teslim alırken, ‘Artık rasyonel politikalara dönmenin zamanı gelmiştir’ demesinin üzerinden yaklaşık 1 sene geçti.

Yani Sayın Nebati’nin ışıltılı gözlerinin içine bakarak ‘Mantıksız ve akıl dışı politikalarınızın artık sonuna geldik’ dedi.

Bunu kürsüden iktidarınızın ekonomi politikalarını, ballandıra ballandıra savunan siz değerli milletvekillerine de söyledi.

Sayın Nebati de siz de sustunuz.

KKM denilen ucube finansal çözümünüz yüzünden aziz milletimizin yaklaşık 1 trilyon liranın üzerinde parasını, gelirini faiz lobisinin cebine gönderdiniz.

Bu zararı da Merkez Bankamıza devrettiniz.

Zarar ettirdiniz ki bütçe dengesi şaşmasın.

Kurnazca.

Emekliye, yaşlıya iş aratarak, yoksul çocukları açta açıkta bırakarak edindiğiniz ve artık ülkeye büyük zararlar veren bu hükümranlık bir gün başınıza çökecek,

İşte o gün bizler, bu ülkenin pırıl pırıl çocuklarıyla bıraktığınız enkazdan adil ve temiz bir toplum büyüteceğiz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.