Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

ABDULLAH SEVİM: BU 1 MAYIS MİLAT OLSUN

ABDULLAH SEVİM: BU 1 MAYIS MİLAT OLSUN
30 Nisan 2020 14:15 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2020 14:21
533

AHA.Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, 1 Mayıs’ın milat olması gerektiğini söyledi ve ekledi: “Bir güne mahsus sosyal medya güzellemeleri ile geçiştirilmemeli”Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Bu 1 Mayıs, emeğin ve alınterinin hakkını almasına vesile edilsin!” diyen Sevim, 1 Mayıs’ın “1 güne mahsus sosyal medya güzellemeleri ile geçiştirilmemesi” gerektiğini söyledi.

Dosya:Saadet Partisi.png - Vikipedi

Başkan Sevim mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs’ın arefesindeyiz.

Esasen, tek güne sıkıştırılmış bir anlayışı kabul etmiyoruz. Emeğin, alınterinin, işçi kardeşlerimizin üzerine 365 gün titrenmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak yine de bazı şeyleri söyleyebilmek adına, bunu bir fırsat olarak değerlendirmek istiyoruz.

Emeğin, alınterinin, helal kazancın simgesi olmasını istediğimiz bir günü, her yıl olduğu gibi, bu yıl da kutlayacağız.
Zor günler geçirdiğimiz bu dönem, her yıl ki Taksim’de miting yapılacak-yapılmayacak çekişme ve polemiklerini ortadan kaldırdı gibi görünüyor.

İnşallah bu sıkıntılı dönem, gerçek gündeme dönmek, emeği konuşmak, emekçinin derdiyle dertlenmek adına bir fırsat olur.

Cambaza bak siyaseti ile görmezden gelinen iş kazaları, maden faciaları, adeta sefalete mahkum eden asgari ücret, normalleşen sigortasız emekçiler, işçilere koronavirüs bulaşırsa biz karışmayız diyecek kadar umursamaz tavır ortaya koyanlar, sadece bir güne mahsus sosyal medya güzellemeleri ile geçiştirilmemeli!

Alınterinin önemini bilenler,

Alınterinin karşılığının verilmesini önemseyenler samimi bir tavır ortaya koymalılar.

Emeğe hak ettiği değeri veren, bunu bir lütuf olarak görmeyen, iş güvenliğini ve işçi sağlığı ile ilgili atılması gereken adımları olmazsa olmaz olarak addeden bir hareketin mensupları olarak buradan sesleniyoruz;

Gelin bu 1 Mayıs bir milat olsun.

Koronavirüsün birçok şeyi anlamsız kıldığı bugünler, hepimize ders olsun.

Emekçilerin ailelerine karşı boyunları bükülmesin.

Çalışarak kazandıkları, insanca yaşamalarına vesile olsun.

İşçinin ücreti alınteri kurumadan ödensin. Ücretleri ödenmemezlik edilmesin.

İşveren işçisine yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, onlara güçlerini aşan yükler yüklemesin! Ağır iş yükler ise bizzat yardım etsin…

Bu 1 Mayıs, emeğin ve alınterinin hakkını almasına vesile edilsin!”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.