Dolar 32,2128
Euro 35,0093
Altın 2.501,32
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

6 Şubat Depremi Yıldönümünde TKP Hatay İl Örgütü Anma Programı Düzenliyor

6 Şubat Depremi Yıldönümünde TKP Hatay İl Örgütü Anma Programı Düzenliyor
5 Şubat 2024 20:45
77

HABERMAX. 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de yaşanan deprem ve onun ardından devam eden sarsıntıların yarattığı ağır tablo aradan geçen bir yılda da ilk günkü yakıcılığında. TKP Hatay İl Örgütü tarafından depremin yıldönümünde yapılacak yürüyüş ve anma programına TKP heyeti de katılacak. Saat 13.00’de Sinanlı Yolçatı’ndan başlayacak yürüyüş 15.00’de Armutlu Uğur Mumcu Bulvarı’nda anma etkinliği ile devam edecek.


6 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla TKP tarafından “Unutmayacağız. Affetmeyeceğiz.” başlığıyla açıklama yayınladı. “Dün gibi aklımızda yaşadığımız büyük felaket.” denilen açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Nasıl unuturuz devlet günlerce ortada yokken göz göre göre enkaz altında can veren, yerinden yurdundan edilen ve bir başlarına çaresizliğe terk edilen binlerce insanımızı, yerle bir olan mahallelerimizi, semtlerimizi, emeğimizi, tarihimizi.

Ve hiç unutur muyuz insan hayatının ne için hiçe sayılmış olduğunu. Birilerini zengin etmek için verilen ihalelerin, rüşvetin, inşaatlardan çalınan malzemenin, plansız yerleşimlerin, imar aflarıyla yaratılan kuralsızlığın, denetimsizliğin dönüp yurttaşlarımızın tepesine çöktüğünü.

Piyasa ekonomisinin egemen olduğu bu kirli düzenin sahibi patronların, onların çıkarları için çalışan siyasi iktidarın, bu düzene dur demeyen tüm siyasi aktörlerin, yaratılan ranttan nemalanmış olan herkesin bu tabloda sorumluluğu var.

Bugünlerde görülüyor ki bu sorumluğu üzerlerinden atarak yollarına devam etmek için aradan geçen bir yılın hafızalarımızı zayıflattığına güveniyor veya şantajın sonuç vereceğine inanıyorlar.

Erdoğan, depremden sonra Hatay’ı siyasi nedenlerle ortada bıraktıklarını ilan ediyor, seçimlerle tehdit ediyor.

İktidar, deprem yaşandığı sırada imar ve şehircilik konusunda birinci dereceden sorumlu olan devlet yetkilisini her gün deprem korkusuyla yaşayan İstanbul’a belediye başkanı adayı gösteriyor

Muhalefet, depremin en fazla yıktığı şehir olan Hatay’da yerel yönetimin başında bulunduğu yıllar boyunca attığı adımlarla şehri deprem karşısında daha zayıf hale getirerek bu yıkıma ortak olan; türlü yolsuzlular, imar suçları ve müteahhitlerle yakın ilişkileriyle tanınan ismi Hatay’a yeniden belediye başkanı yapmaya kalkıyor.

Buna halka meydan okumak denir.

Büyük felaketten bir yıl sonra, acısı hâlâ taze olan bir halkın karşısına seçenek diye bu acıların sorumlularının çıkarılması işte böyle bir meydan okumadır. İradesini ve onurunu yok sayarak halkı küçük düşürmek, teslim almaya çalışmaktır.

6 Şubat’ın sorumlularını unutmadığımız gibi şimdi bunu yaşattıkları halka meydan okuma cüreti gösterenleri de unutmuyoruz, not ediyoruz.

Kayıplarımızı da öyle… AKP, kamuoyuna son açıkladığı kayıp sayısını kendisi unutmuş, gerçeği ve yalanı birbirine karıştırmış olabilir. Depremi yaşayan yurttaşlara, bölgedeki yaraları sarmak için gecesini gündüzüne katıp çalışanlara sorsunlar. Açıklananları, açıklanmayanları ve ne kadar istense de üzeri örtülemeyenleri.

Bir şey daha var unutmadığımız, en zor dönemlerde kendisini açığa vuran ve bir yıl öncesinden hafızalarımıza kazınan. Paranın saltanatında sürdürülen bu düzen halka büyük bir yıkım, aşağılanma ve sefalet getirirken, bunun karşısında gösterdiği direngenlik, özveri ve dayanışma ile yücelen insanlarımızı unutmuyoruz. Bu birikimin eninde sonunda bu dayatmaya ve tehdide boyun eğmeyeceğine güveniyoruz.
İnsanımıza, ülkemize, kendimize duyduğumuz bu güvenle, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde, depremde kaybettiklerimizi saygıyla anıyor, bir daha yıkılmayacak şehirleri olan bir ülkeyi inşa etmek için mücadele etmeye devam ediyoruz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.