Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

2024’ün İlk İstihdam Verileri Açıklandı: Turizm Sektöründe Büyük Artış

2024’ün İlk İstihdam Verileri Açıklandı: Turizm Sektöründe Büyük Artış
4 Mayıs 2024 00:48
87

HABERMAX. Türkiye’nin önde gelen online istihdam platformu Kariyer.net, 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin istihdam verilerini açıkladı. İlanlardaki artışlar dikkat çekerken, turizm sektöründe önemli bir hareketlilik yaşandığı belirtildi.

Yapı, Üretim ve Bilişim Sektörleri İlanlarda Öne Çıktı:
Kariyer.net’in verilerine göre, 2024’ün ilk çeyreğinde en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla Yapı, Üretim ve Bilişim oldu. Önceki yıla kıyasla en çok artış gösteren sektörler ise Turizm, Sağlık ve Finans olarak kaydedildi.

Turizm Sektöründe Büyük Artış:
Türkiye’nin turizm hedeflerinin yüksek olmasıyla birlikte turizm sektöründe iş ilanlarında büyük bir artış gözlendi. Geçen yılın aynı dönemine göre turizm ilanlarının %52 arttığı belirtildi. Bu artışın, Türkiye’nin turizmdeki potansiyelini ve hedeflerini yansıttığı vurgulandı.

En Çok İlan Açılan Pozisyonlar ve İller:
Turizm sektöründe en çok iş ilanı açılan pozisyon grupları sırasıyla Resepsiyon Hizmetleri, Misafir İlişkileri ve Kat Hizmetleri oldu. İlanların en yoğun olduğu iller ise İstanbul, Antalya ve Muğla olarak sıralandı.

Turizmdeki Hareketlilik Umudu Artırıyor:
Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, turizm sektöründeki artışın sektörün geleceği adına umut verici olduğunu belirtti. İstihdam piyasasındaki hareketliliğin olumlu sinyaller verdiğini ifade eden Uysal, turizm sektörünün 2024 hedeflerine ulaşması için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İlk Çeyrekteki Genel Durum ve Beklentiler:
İlk çeyrekteki istihdam verilerini yorumlayan Uysal, turizmdeki artışın yanı sıra Yapı ve Bilişim sektörlerinde de istikrarlı bir ilan artışının olduğunu vurguladı. Gelecek dönemde işverenler ve adayların daha aktif olmasının beklendiğini dile getirdi.

Kariyer.net Hakkında:
1999’dan bu yana Türkiye’nin önde gelen online istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arayanlarla işverenleri buluşturuyor. 28 milyonu aşkın özgeçmişe sahip Kariyer.net, 600 binden fazla firmanın ihtiyaç duyduğu iş gücünü sağlamada önemli bir rol oynuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.