Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

2023’te uygulama pazarlamacıları için Ramazan bilgileri ve ipuçları

2023’te uygulama pazarlamacıları için Ramazan bilgileri ve ipuçları
17 Mart 2023 11:01
210

HABERMAX. Adjust’ın yaptığı araştırma sonucuna göre; mobil pazarlamacıları ve reklamverenleri kampanya performansını en üst düzeye çıkarmak ve 2023 Ramazan ayında uygulama büyümesini hızlandırmak için gereken veriler, ipuçları ve içgörüler.


Adjust 2022 yılı verilerine göre Ramazan boyunca kullanıcılar akıllı telefonlarında alışveriş, internet yayını, dijital ödeme ve oyun alışkanlıklarını artırdı. Tüm günlük ölçümler, Nisan ve Mayıs 2022’deki 30 günlük Ramazan dönemini yıllık ortalamalarla karşılaştırıldı.

Kullanıcılar Ramazan boyunca uygulamalarında ne kadar zaman harcıyor? Uygulama içinde daha fazla para harcıyorlar mı ve bu süre zarfında uygulamaların elde tutma oranları nedir? Aşağıda, bu soruları yanıtlamak için Ramazan 2022’deki kullanıcı davranışını ve uygulamalarına bakıyoruz. Oturumları, oturum uzunluğunu, uygulama içi süreyi, kullanıcıyı elde tutma oranını ve gelir etkinliği artışını ayrıntılı olarak inceliyoruz.

Uygulamalar Ramazan ayında daha sık kullanılmaya başlandı

Ramazan döneminde tüm uygulamalar için küresel oturumlar %3, METAP ise %7 arttı ve bu da tüketicilerin bayram döneminde uygulamalarda genel olarak daha fazla zaman geçirdiğini kanıtladı.

Küresel düzeyde oyun oynamak için uygulama içi oturumlar, 2022 ortalamasının %11 üzerine çıktı ve METAP bunu %17’lik bir artışla geçti. Sağlık ve fitness sektörleri, video akışı ve alışveriş dahil olmak üzere tüm uygulamalar çok daha fazla kullanıldı.

Kullanıcılar Ramazan boyunca uygulamalarda daha fazla zaman geçirdi

Dünya genelinde kullanıcılar, Ramazan ayı boyunca bir uygulamayı yükledikten sonra ortalama %6 daha fazla zaman harcadı. 2023 için uygulamalar, Ramazan ödül programı, Ramazan’a özel mesajlaşma ve kişiselleştirilmiş bildirimler gibi taktiklerle etkileşimli pazarlamayı sürdürmeli.

E-ticaret ve fintech, 2022 ortalamalarının %3 ve %2 üzerinde METAP oturum uzunluklarında en fazla büyümeyi yaşadı. Genellikle Ram

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.