Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YİNE BÜYÜK EKSİKLİKLERLE AÇILDI

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YİNE BÜYÜK EKSİKLİKLERLE AÇILDI
11 Eylül 2023 11:43
152

HABERMAX.2023-2024 eğitim öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Bu eğitim öğretim döneminde de okullar büyük eksikliklerle açıldı.

· Şimdi değilse ne zaman? Cumhuriyetin 100. yılında en az yüz bin öğretmen ataması yapılmalıdır.

· Öğretmenlerin ekonomik, demokratik, sosyal, mesleki vd. sorunlarının çözülmedi. Öğretmenler kiralarını ödeyemiyor! Öğretmenler yoksulluk sınırı altında ücret alıyor.

· Özel okullardaki öğretmenleri zaten öğretmen olarak görmediğinizi açıkladınız. Onlar da iş güvenceleri olmadan asgari ücrete mahkum edilmiş durumda. Özel okul öğretmenlerinin ekonomik ve sosyal hakları, kamuda çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarından az olmayacak şekilde yeniden düzenleyin.

· Sahte Öğretmenlik Meslek Kanunuyla, öğretmenlere kariyer basamaklarını dayatarak ayrıştırdınız. TBMM açıldığında ilk işiniz “Öğretmenlik Meslek Kanununu” eğitimin tüm bileşenlerinin de görüşleri alınarak yeniden düzenlenmesi olmalıdır.

· Okullar açılırken öğretmenlere bir maaş tutarına eğitim öğretim tazminatı ödenmelidir.

· Deprem bölgesindeki öğretmenlerin barınma, ulaşım, beslenme ve tayin talepleri zaman geçirilmeden yerine getirilmelidir.

· Öğretmenlerin eş durum ve mazeret tayinleri yapılarak bu işkenceye son verin..

· Ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamalarına son vererek onlarında insanca yaşayacakları ücretler almasını sağlayın.

· Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal hakları, kamuda çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarından az olmayacak şekilde yeniden düzenleyin.

· Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan yaklaşık 90 bin kurs öğretmenleri haklarına kavuşturun.

· PİKTES Öğretmenlerinin sorunlarını zaman geçirilmeden çözmelisiniz.

· Her okula; güvenlik görevlisi, rehber öğretmen, hizmetli, teknoloji öğretmeni, sağlık görevlisi ve memur ataması yapılmalıdır.

· Köy okullarını yine açmadınız, elimiz yakanızdadır, okullar ya açılacak ya açılacak!

· Tüm eğitim kademelerinde öğrencilere ücretsiz beslenme hakkı sağlanmalıdır.

· Ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler ile deprem bölgesindeki öğrencilerin okul araç gereçleri ile bilgisayar, tablet, internet vd. ihtiyaçları MEB tarafından karşılanmalıdır.

· Okullar arasındaki nitelik ayrımına bir an önce son verilmeli, tüm okulların nitelikli hale getirilerek eğitimde fırsat eşitliği ve adalet sağlanmalıdır.

· Tarikatların denetimindeki vakıf ve derneklerle yapılan protokoller derhal iptal edilmeli; ÇEDES projelerine son verilmelidir.

· Laik, demokratik, kamusal, parsız, karma ve parasız eğitimden taviz verilmemelidir.

· Din derslerinin saati artırılarak, seçmeli din dersleri zorunlu hale getirilmemelidir. Matematik, fizik, kimya, edebiyat, felsefe, resim, müzik, spor derslerine hak ettiği değer verilmelidir.

· Eğitim devrimlerini hedef alan politikalardan derhal vazgeçilmelidir.

· İnşaatı tamamlanmamış okullar ve derslikler hızla tamamlanmalı. Okul ve derslik ihtiyaçları gerekirse satın alma ya da kiralama yoluyla acil olarak kapatılmalıdır. Kalıcı çözüm için okul ve derslikler yapılmalıdır.

· Öğrencilerin yurt sorunu karşılanmalı. Yurt ihtiyacı karşılanmayan öğrencilere kira yardımı yapılmalıdır. Gençlerimiz tarikat ve cemaat yurtlarına mahkum edilmelidir.

· Ekonomik durumu iyi olmayan tüm öğrencilere karşılıksız burs verilmelidir.

Yıldırım KAYA

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.