Dolar 32,2113
Euro 35,1249
Altın 2.473,51
BİST 10.164,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Zile’de Fidanlar Toprakla Buluşuyor

Zile’de Fidanlar Toprakla Buluşuyor
20 Aralık 2020 10:54
885

AHA.Vali Dr. Ozan Balcı, Turhal, Zile ve Artova ilçelerinde Tarım Tokat kapsamında devam eden ceviz fidan dikimlerini yerinde görerek, çiftçilerle birlikte fidan dikti.
Tokat Cevizle Kalkınıyor projesi kapsamında Turhal’da Çaylı Köyünde çiftçilerle fidan diken Vali Dr. Ozan Balcı, “Turhal’da 14 bin ceviz fidanını toprakla buluşturuyoruz. Böylece Turhal’da 2 bin 375 dönüm alanda 38 bin ceviz dikmiş olacağız. Daha çok alana ceviz dikmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçimizin, üreticimizin ve tarımın yanındayız.”dedi.

Zile’de Fidanlar Toprakla Buluşuyor
Daha sonra Zile ilçesi Hacılar Köyü’nde çiftçilerle birlikte ceviz fidanı diken Vali Dr. Ozan Balcı, “Geçen yıl 13 bin  fidan  diktik. Bu yıl dikilenlerle birlikte Zile’de 1.350 dönüm alanda 21 bin 500 ceviz fidanını toprakla buluşturmuş olacağız. Daha çok alanda daha fazla fidan dikmemiz lazım. Çiftçimizin her zaman yanındayız.” dedi.
Artova’da Fidan Dikimi
Vali Dr. Ozan Balcı, Artova’da da çiftçilerle bir araya gelerek, ceviz fidanı dikti. Vali Dr. Ozan Balcı,”Geçen yıl 250 bin ceviz fidanı diktik. Bu yıl 270 bin ceviz dikiyoruz. Önümüzdeki yıl dikmek için 500 bin ceviz fidanı yetiştiriyoruz. Böylece 1 milyon ceviz fidanını toprakla buluşturmuş olacağız.” dedi.
Programa ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin,  ilçe tarım müdürlükleri yetkilileri ile çiftçiler katıldı.
16 Aralık 2020
Haber:Gülay KARTAL
Foto M.Sefa ŞEKER-Bülent KAYNAR
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.