Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ZİLE TSO’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI…

ZİLE TSO’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI…
18 Haziran 2019 17:32 | Son Güncellenme: 23 Ağustos 2021 20:51
517

AHA.Zile Ticaret ve Sanayi Odası ile İşkur Turhal Hizmet Merkezi işbirliğinde düzenlenen “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”, 18.06.2019 tarihinde Zile Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda başladı.Konu ile ilgili Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice’nin yaptığı açıklama ise aşağıdaki şekildedir:
Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında açılacak ‘Girişimcilik Kurslarını’ çok önemsiyoruz.

01.01.2019 tarihinde Girişimcilik Desteği Uygulama ve Esaslarında değişiklik yapıldı ve yeni mevzuat yürürlüğe girdi. Yeni mevzuat ile birlikte hizmet sektörü geri plana düşerken; imalat/üretim, ar-ge ve inovasyona dayalı sanayiye yönelik desteklerde ciddi bir artış yapıldı. Ancak bölgemizde kullanılan Girişimcilik Destekleri genellikle küçük esnafımıza yönelik aktif olarak kullanıldığı için, değişen mevzuatla birlikte bu yıl girişimcilik kursu taleplerimizde düşüşler var.

Ayrıca bundan önceki eğitimlerde, alınan belgelerin kullanım süresi ile ilgili herhangi bir kıstas yoktu. Girişimci, belgesini aldıktan 5 yıl sonra da işini kurabiliyordu. Ancak bu yeni sistemde, alınan belgeler 01.01.2021 tarihinde geçerliliğini yitirecek. Bu sebeple, önümüzdeki 18 aylık süreçte işini kuracak girişimciler önceliğimiz olacaktır.

Yeni açılan kursumuzun İlçemize, Bölgemize ve Odamıza hayırlı olmasını diliyorum. 14.06.2019

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.