Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Zile Belediyesi’nden girişimcilik, üretim ve istihdama destek

Zile Belediyesi’nden girişimcilik, üretim ve istihdama destek
31 Ağustos 2021 15:49
248

AHA.Zile Belediyesi, Zile S.S. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde çalışan kadınların erişte üretimine destek vermek için ekmeklik fırın binası yapımını tamamladı.

Başkan Sargın, kadınların kooperatiflerde bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Kooperatifler sayesinde kadınların bağımsızlığını ve kişisel ekonomilerini kurabildiğine dikkat çeken Başkan Sargın, “Kadınlar, bu sayede kendi olanaklarıyla çocuklarını büyütüyor, okutuyor. Bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen en önemli kriter kadınların bağımsız birey olarak sosyo-ekonomik hayatta var olabilmesidir” dedi.

Zile Belediyesi olarak yasalar ve olanaklar ölçüsünde kadın kooperatiflerini, üretim ve istihdam oluşturacak girişimcilik faaliyetlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Başkan Sargın sözlerini şöyle sürdürdü.

“Kadın kooperatifimizin İhtiyacı olan ekmeklik fırın üretimini gerçekleştirdik. Kadınlarımız burada erişte üretimine başladılar. Bugün 7 kişi ile başlayan bu üretim zamanla daha çok kadımıza ekmek kapısı olacaktır. Zileli hanımların ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapabilecekleri pazarlar oluşturarak, üretimlerini ekonomiye kazandırmaya ve aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımız çeşitlendirilerek, ürünlerin dijital pazarlama ve e-ticaret uygulamaları yoluyla satılması amacına dönük dijital çağa uygun hale getirilecektir. Bu vesileyle hemşerilerimizin bu yöndeki gıda ihtiyaçlarını Zile S.S. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden karşılayarak bu girişime destek vermeye çağırıyorum.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.