Dolar 32,2770
Euro 35,0305
Altın 2.475,32
BİST 10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın Hacı Bektaş-ı Veli İsim Değişikliği Kararı Tartışmalara Yol Açtı

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın Hacı Bektaş-ı Veli İsim Değişikliği Kararı Tartışmalara Yol Açtı
3 Kasım 2023 13:12 | Son Güncellenme: 9 Kasım 2023 02:07
755

HABERMAX. CHP’li Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Hacı Bektaş-ı Veli olarak bilinen bir mahalle parkının ismini değiştirmesiyle kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. Bu park, AKP’li bir önceki belediye başkanı Lütfi Vidinel tarafından inşa edilmiş ve Hacı Bektaş-ı Veli adıyla anılmıştı.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın Hacı Bektaş-ı Veli İsim Değişikliği Kararı Tartışmalara Yol Açtı

Sargın’ın parkın ismini “Mustafa Yücel Özbilgin Parkı” olarak değiştirmesi, özellikle CHP’li belediye başkanı olmasının yanı sıra Hacı Bektaş-ı Veli’nin önemli bir İslam düşünürü ve Alevi-Bektaşi geleneğinde kutsal kabul edilen bir figür olmasından dolayı büyük tepkilere neden oldu.

Şükrü Sargın, bu değişikliği “yerel kimliği yansıtmak ve mahallenin gelişimine katkı sağlamak” amacıyla yaptığını belirtti. Ancak birçok vatandaş, bu değişikliği siyasi bir hamle olarak gördü ve Sargın’ın niyetini sorguladı.

Toplumun farklı kesimlerinden gelen tepkiler, belediye başkanını açıklamalar yapmaya ve toplumsal uzlaşıyı sağlamaya çağırıyor. İsim değişiklikleri, kültürel ve tarihi değerleri dokundurduğu için dikkatli bir şekilde ele alınması gereken hassas konulardır.

Şükrü Sargın’ın ve Zile Belediye yetkililerinin bu konudaki açıklamaları ve toplumla diyalogları, gelecekteki gelişmeleri şekillendirecektir.

Yıllar sonra CHP’li belediye başkanı Şükrü Sargın, parkın ismini değiştirerek “Mustafa Yücel Özbilgin Parkı” olarak yeniden adlandırması. Özellikle ilçede ve köylerde yaşayan Alevi topluluğu arasında rahatsızlık yarattı. Zile halkı, bu isim değişikliğinin neden yapıldığını anlamakta güçlük çekiyor.

Toplumsal hassasiyeti artıran bir diğer unsur, “Hacı Bektaşi Veli” isminin neden Şükrü Sargın’ı rahatsız ettiği sorusu. Bu konudaki gerekçeler açıklanmadığı için, insanlar bu değişikliği anlamakta güçlük çekiyorlar.

Ayrıca, ilçe belediye meclis üyelerinin neden bu isim değişikliğine onay verdiği de bir diğer merak edilen konu. İnsanlar, bu kararın alınmasında ne tür etkenlerin rol oynadığını bilmiyorlar.

Zile halkı, bu isim değişikliğine tepki göstererek belediye başkanı Şükrü Sargın’dan bu yanlıştan dönmesini istiyor. İsim değişikliği konusu, toplumsal uzlaşıyı ve hoşgörüyü güçlendirmek adına önemli bir fırsat olarak da görülebilir. Bu olay, Zile İlçesi’nde farklı inanç ve kültürlere saygının önemini bir kez daha vurguluyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.