Dolar 32,2611
Euro 34,7023
Altın 2.394,98
BİST 10.257,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

“Zile Amasya Karayolu Turhal Üzerinden 43 km’ye Düşüyor: Turizmin Yükselen Yıldızı Olmaya Hazırlanıyor”

“Zile Amasya Karayolu Turhal Üzerinden 43 km’ye Düşüyor: Turizmin Yükselen Yıldızı Olmaya Hazırlanıyor”
19 Ağustos 2023 18:41
185

HABERMAX.Zile Amasya Karayolu, Turhal üzerinden 90 km olarak biliniyor. Ancak Zile Amasya yeni yol projesinin uygulanması ile bu mesafe 43 km’ye düşürülüyor. Bu gelişme, Zile’nin Amasya’ya daha hızlı ve kolay ulaşım sağlayacağı anlamına geliyor. Yakında, Amasya’ya yarım saat içerisinde varabilme imkanı doğacak. Ancak, bu durum “Ne olur gitmesek” demek anlamına gelmemeli.Fotoğraf açıklaması yok.

Amasya yıllık olarak yaklaşık 900 bin turisti ağırlıyor ve bu turistler yeni gezilecek yerler arayışında. Zile, bu anlamda önemli bir destinasyon potansiyeli taşıyor. Maalesef, Terziköy yolunun virajlı ve standartlara uygun olmaması nedeniyle tur operatörleri buraya yönlendiremiyorlar.

Zile’nin turizm potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilmesi için bağlantı yollarının standartlara uygun hale getirilmesi gerekiyor. Kaz Gölü ve Ballıca Mağarası gibi önemli destinasyonlara yapılacak turlar için Zile’nin bağlantı yollarının düzeltilmesi gerektiği tur operatörleri tarafından ifade ediliyor.

Çevremizdeki daha küçük yerleşim yerlerinin yollarını görünce kıskanmamak mümkün değil. Özellikle 8-10 bin nüfuslu Çekerek’in yollarının standartlara uygun olması, Zile’nin gelecekteki potansiyelini görmek açısından önem taşıyor.

Bu noktada, tüm siyasi liderleri, bürokratları, yerel yöneticileri ve basın mensuplarını harekete geçmeye davet ediyoruz. Zile’nin turizm potansiyeli ve ekonomik büyümesi için bu yolların düzeltilmesi gerekiyor. Eğer biz talep etmezsek, bu değişiklikler gerçekleşmeyecek.

Zile’nin geleceğini daha parlak bir hale getirmek için atılacak adımlardan sadece biri Zile Kadişehri yolu değil, aynı zamanda Zile Artovaları’nın da Karayolları kapsamına alınması gerekiyor. Bu bağlantı yollarının düzeltilmesi, köyler arası ilişkilerin yeniden güçlenmesine katkı sağlayacak.

Zile Pazar Karayolu’nun programa alınması ve ihale aşamasında olması sevindirici bir gelişme. Umarız ki bahsi geçen üç yolun yapılması, Zile için bir milat olur. Bu yolların düzeltilmesi, Zile’nin turizm potansiyelini ve ekonomik büyümesini önemli ölçüde artırabilir.Bir dağ görseli olabilir

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.