Dolar 32,2810
Euro 34,8020
Altın 2.411,93
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

“Yücel Elmas İçin Söyle Sanal Koro Projesi,

“Yücel Elmas İçin Söyle Sanal Koro Projesi,
23 Kasım 2020 22:51 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2020 22:55
1.347

AHA.24 Kasım Öğretmenler Günü’nde
Sen Varsın Öğretmenim Şarkısıyla Can Buldu. Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü mezunlarından oluşan “Yücel Elmas İçin Söyle Sanal Koro Projesi” 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle “Sen Varsın Öğretmenim” şarkısını yorumladı.


“Yücel Elmas İçin Söyle Projesi” Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı mezun olan Burcu Özcanyüz Seymen tarafından 2020 yılı Nisan ayında pandeminin yarattığı ortamda hayata geçirildi.
Bu proje; herkesin yakından tanıdığı “Sen Varsın Öğretmenim” şarkısının değerli bestecisi, koro şefi ve müzik eğitimcisi olan Prof. Dr. Yücel Elmas‘ın üniversitesiden öğrencileri ve yıllarca koro şefliğini yaptığı TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Çocuk Korosu Mezunları ve aileleri, hayatında kendisiyle çalışma yapmış ya da müziğe emek ve gönül vermiş herkesin bir araya geldiği bir “Sanal Koro” proje.
Projenin mimarı Burcu Özcanyüz Seymen: “Bu proje büyükten küçüğe, öğretmenden öğrencisine, farklı mesleklerden, farklı şehir ve ülkelerden birçok kişiye kapısını açmış ve açmaya devam ediyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir çoğumuzun mezun olduğu eski adıyla Atatürk Eğitim Enstitüsü yeni adıyla Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’ nda görev yapmış kaybettiğimiz kurucularımızı, bölümümüzde görev yapmış değerli sanatçılarımızı, tüm öğretmenlerimizi ve şu an aramızda olmayan arkadaşlarımızı manevi anlamda anmak istedik. “ dedi.
Bu projede yer alan herkes; gerek sesiyle, gerek çalgısıyla, gerek konuşmasıyla bu özel gün için bir araya geldi. Sanal Koro ve Sanal Orkestra olarak daha önce özel günlerde çalışmalar yapan topluluk bir çalışmayı daha başarıyla tamamladı.


“Yücel Elmas İçin Söyle Sanal Koro Projesi”, el ele ve gönül gönüle birlikte seçtiği eserleri çalışmaya, güzel bir aile olarak büyümeye ve başarılı çalışmalara imza atmaya devam edecek. Youtube’dan “Yücel Elmas Anısına” sayfasından https://www.youtube.com/channel/UCtelTzFLlAPzuBtSp0fEDIw adresinden koronun 24 Kasım için hazırladığı “Sen Varsın Öğretmenim” şarkısına ulaşabilir, abone olup destek olabilirsiniz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.