Dolar 32,4980
Euro 34,9033
Altın 2.440,43
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

YEŞİLTAŞ’TAN AKP’Lİ BELEDİYENİN SKANDAL AFİŞİNE TEPKİ

YEŞİLTAŞ’TAN AKP’Lİ BELEDİYENİN SKANDAL AFİŞİNE TEPKİ
26 Kasım 2023 01:04 | Son Güncellenme: 26 Kasım 2023 01:05
97

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçeye astırdığı skandal afişe tepki gösterdi.

AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler günü için ilçeye astırdığı afişler kamuoyu önünde sert tepkilere yol açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AKP’li Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın astırdığı afişe sert tepki göstererek, “Adı ‘Mustafakemalpaşa’ olan ve Türkiye’de adı ile tek olma özelliği taşıyan ilçemizin AKP’li belediye başkanı bu ağırlığı taşıyamamaktadır” dedi.

Yeşiltaş skandal afişte, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Kül yutmaz, Badi Ekrem, Mahmut Hoca, Yıldız Savaşları (Star Wars) karakterlerinden Yoda Hoca ve Ninja Kaplumbağalar çizgi filmindeki Splinter Usta karakterinin yer almasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Öğretmenler Günü için astığı bilboarda, Ulu Önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yanında terör örgütlerinin alçak saldırılarına kurban verdiğimiz şehit öğretmenlerimizi, idealleriyle ve fikirleriyle çocuklarımıza aydınlık bir sunmak için gece gündüz çalışan öğretmenlerimizi görmek isterdik!

AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kullandığı afiş, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve hem de Cumhuriyet öğretmenlerine karşı nezaketsiz bir davranıştır.

Afişteki yer alan usta oyuncularımız her ne kadar değerli sanatçılarımız olsa da, afişlerde film karakterleri yerine cumhuriyet dönemi ve sonrası Türk milli eğitimine büyük katkıları olan devrim niteliğinde başarıları olan bir Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç gibi eğitimin öncü değerlerine yer verilmeliydi!

Ancak AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi kendi sahip oldukları okullara öğretmen yerine imam atayan, ÇEDES ve benzeri gerici politikalarla öğrencilerimizi tarikatların ve cemaatlerin kucağına atmaya çalışan bu zihniyet kendi değerlerine yakışan bir biçimde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü itibarsızlaştırmaya çalışarak ciddiyetten uzak bir afişle ilçeyi donatmıştır!

Bir yanda gerçekleştirdiği eğitim devrimleriyle ülkemizin kaderini değiştiren Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, bir tarafta ise Hollywood filmlerinden alınmış mutasyona uğramış fare ve uzaylı afişleri!

Skandal afişe gösterilen haklı tepkiler neticesinde afişin toplatılması da bu liyakatsizliği, ciddiyetsizliği, kötü niyeti örtemez.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, şehit öğretmenlerimize ve fedakar, cefakar öğretmenlerimize yönelik bu ciddiyetsiz afişi en sert şekilde kınıyoruz. Mustafakemalpaşalı hemşehrilerimiz ve Bursalılar bu skandalı unutmayacaktır!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.