Dolar 32,2549
Euro 34,7116
Altın 2.400,90
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklandı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklandı
7 Aralık 2022 17:51 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 18:13
747

HABERMAX.Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a bıçaklı saldırı durumu iyi. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara’da parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı.

YENİLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Öztürk Yılmaz (d. 19 Eylül 1970, Ardahan), Türk diplomat, siyasetçi, yazar, 26. ve 27. dönem Ardahan milletvekili, Yenilik Partisi Genel Başkanı.

Diplomatlık kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri’nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Avrupa Birliği’nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda Brüksel’deki VUB Üniversitesinde (Vrije Universiteit Brussel) yüksek lisans yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde Müsteşar olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye’nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı. 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye’nin Duşabe Büyükelçisi olarak atandı.

VİDEO HABER TIKLA İZLE 

https://youtube.com/shorts/t3sfecJBG4A?feature=share

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.