Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztük Yılmaz’dan Erzincan Maden Faciasına Tepki!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztük Yılmaz’dan Erzincan Maden Faciasına Tepki!
14 Şubat 2024 19:24 | Son Güncellenme: 14 Şubat 2024 19:25
194

HABERMAX. Erzincan’da 14 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen maden faciasına ilişkin Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztük Yılmaz sert bir açıklama yaptı. Yılmaz, facianın boyutlarının hala tam olarak bilinmediğini ve yetkililerden şeffaf bir açıklama beklediklerini söyledi.Fotoğraf açıklaması yok.

Yılmaz: “Erzincan’da yaşanan maden faciası ile Fırat Nehri ve genel olarak çevreye verilen zararın boyutlarını henüz bilmiyoruz! Yetkililerden şeffaf bir açıklama bekliyoruz. Bu facianın sorumluları hesap vermelidir!”

Erdoğan, Yıldırım ve Kurum Hesap Vermeli!

Yılmaz, facianın sorumluluğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Binali Yıldırım, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve sessiz kalan bölge milletvekilleri ve bürokratlara yükledi. Yılmaz, “Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Murat Kurum ve sessiz kalan bölge milletvekilleri ve bürokratları hesap vermelidir!” dedi.

Cezayirlioğlu Serbest Bırakılmalı!

Yılmaz, Çevre Mühendisi Sedat Cezayirlioğlu’nun tutukluluğuna da dikkat çekti. Cezayirlioğlu’nun maden faciası ile ilgili uyarılarını hatırlatan Yılmaz, “Sedat Cezayirlioğlu serbest bırakılmalıdır!” diye konuştu.

Maden Alanı Kapatılmalı ve Kamulaştırılmalıdır!

Yılmaz, facianın ardından maden alanının derhal kapatılması ve kamulaştırılması gerektiğini de vurguladı. Yılmaz, “Maden alanı hemen kapatılmalı ve kamulaştırılmalıdır!” dedi.

Yenilik Partisi olarak maden faciasının takipçisi olacaklarını ve sorumluların hesap vermesi için mücadele edeceklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Erzincan’da yaşanan maden faciası bir kez daha göstermiştir ki, bu düzende emekçilerin can güvenliği hiçe sayılmaktadır. Madenler kar hırsı uğruna işçilerin mezarı haline gelmektedir. Bizler Yenilik Partisi olarak bu facianın takipçisi olacağız ve sorumluların hesap vermesi için mücadele edeceğiz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.