Dolar 32,7057
Euro 35,4274
Altın 2.486,70
BİST 10.862,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 33°C
Sal 32°C

Yaz Aylarında Göz Koruması İçin Almanız Gereken Önlemler

Yaz Aylarında Göz Koruması İçin Almanız Gereken Önlemler
3 Haziran 2024 08:49
150

HABERMAX. Yaz aylarında güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından kaynaklanan hasarı önlemek ve genel göz sağlığını korumak için bazı önemli önlemler almanız gerekiyor. Liv Hospital Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İhsan Yılmaz, bu konuda dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı:

1. Güneş Gözlüğü Takın
Hem UVA hem de UVB ışınlarını %100 engelleyen güneş gözlüklerini tercih edin. Etrafı saran stiller, gözlerin yanlarını da kapladıkları için en iyi korumayı sağlar.

2. Şapka Kullanın
Gözlerinize ulaşabilecek UV ışınlarının miktarını azaltmak için geniş kenarlı bir şapka takın. Bu, gözlerinize ek bir koruma sağlar.

3. Güneşin Yoğun Saatlerinden Kaçının
Güneşin en yoğun olduğu saatlerde, genellikle sabah 10’dan öğleden sonra 2’ye kadar, içeride kalmaya veya gölgede durmaya çalışın.

4. Nemli Kalın
Uygun hidrasyon, gözlerinizdeki nem seviyelerinin korunmasına yardımcı olarak kuruluk ve tahrişi önler. Özellikle ekran kullanımı fazlaysa, suni gözyaşları gibi damla takviyelerle göz kuruluğunu önlemek önemlidir. Ayrıca ekran koruyucuları kullanın ve gözlerinizi dinlendirmek için ara verin.

5. Koruyucu Gözlük Kullanın
Yüzme gibi su sporları yaparken gözlerinizi klor ve diğer kimyasallardan korumak için gözlük takın.

Bu ipuçlarını takip ederek gözlerinizi olası hasarlardan koruyabilir ve yaz boyunca sağlıklı kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.