Dolar 32,2522
Euro 34,8343
Altın 2.424,59
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Yataş Bedding Darülaceze İşbirliği ile Son Teknoloji Hasta Yatağını Sakinlerle Buluşturdu

Yataş Bedding Darülaceze İşbirliği ile Son Teknoloji Hasta Yatağını Sakinlerle Buluşturdu
3 Ekim 2023 13:29
111

HABERMAX.Yataş Bedding, Ar-Ge Merkezinde 3 yıl süren bir çalışma sonucu yatağa bağlı hastalar için tasarladığı Clinic Comfort yatağı Darülaceze’deki sakinler için bağışladı. Darülaceze Okmeydanı yerleşkesindeki 160 yatağa bağımlı tüm misafirlerin ihtiyacını karşılayacak 160 yatağı bağışlayan Yataş Bedding, bu yatakla sakinlerin iyileşme süreçlerine katkıda bulunmayı amaçladı. Yataş’ın patentli hasta yatağı Clinic Comfort’un bası yaralarının alan genişliğini %6 azalttığı klinik testlerle kanıtlandı.


Türkiye’nin sağlıklı uyku denildiğinde ilk akla gelen markası Yataş Bedding, Ar-Ge laboratuvarında yatan hastalar için özel olarak tasarlanan Clinic Comfort yatağını, Darülaceze’deki hastalar için bağışladı. Yataş, Darülaceze Okmeydanı yerleşkesindeki 160 yatağa bağımlı tüm sakinlerin ihtiyacını karşıladı. Bası yaralarının alan genişliğini %6 azalttığı klinik testlerle kanıtlanan patentli hasta yatağı Clinic Comfort’un bağışı için düzenlenen toplantıya Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Yataş Uyku Kurulu Üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Berhan Bayram ve Yataş Bedding Ürün Yönetimi’nden Yıldız Pektaş ve Darülaceze Bakım Hizmetleri Şube Müdürü Esin Karakuş katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu, şunları söyledi: “Yıllardır yatak denildiğinde ilk akla gelen markaların başında Yataş Bedding geliyor. Bu da bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Herkes iyi, kaliteli ve sağlıklı uyusun diye kendimizi sürekli geliştiriyor, en yeni teknolojileri yataklarımıza uyguluyor, inovatif ürünleri hayata geçiriyoruz. Ürettiğimiz her ürünle fayda sağlamak için çaba gösteriyoruz. 7’den 70’e herkesin ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunuyoruz. Anne adaylarından 60 yaş üstü büyüklerimize, sevimli dostlarımıza kadar ürün portföyümüzde farklı hedef kitlelerin ihtiyaçlarına yönelik ürünlerimiz bulunuyor. Yataş olarak her zaman tüketicilerin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor, bu ihtiyaçlar odağında ürünler geliştiriyoruz. Yatak ve uyku konusunda uzman bir marka olarak bugün de hastalıkları, rahatsızlıkları nedeniyle yatağa bağımlı olan kişiler için geliştirdiğimiz yeni yatağımız da yine böyle bir ihtiyaçtan doğdu. Clinic Comfort hasta yatağı, Ar-Ge Merkezimizde 3 yıl süren bir çalışma sonucu yatağa bağlı hastalar için tasarlandı. Patentli ve klinik araştırmalara dayalı sektörümüzde ilk kez geliştirilen bu özel ürünü şimdi Darülaceze’deki sakinlere fayda sağlaması için bağışladığımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.”

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ise şöyle konuştu: Öncelikle işbirliğimizin ev sahibi olarak Yataş’a ve bu yatağın tasarımında görev yapan herkese teşekkür etmek istiyorum. Yatağa bağımlı hastalar için tasarlanan Clinic Comfort gerçekten çok önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. Buradaki yatağa bağlı hastalarımızda Clinic Comfort’u deneyimleme fırsatı bulduk. Gerek rahatlığı gerek kullanım kolaylığı açısından hem hastalarımız hem de hastalarımızla ilgilenen personellerimiz Clinic Comfort’tan çok memnun kaldı. Hem misafirlerimiz hem de çalışanlarımızın deneyimlerime dayanarak yatağa bağımlı hastaların bu yatakla çok daha rahat edeceğine inanıyorum. Yataş’a bu bağışı için tüm hastalarımız adına tekrar çok teşekkür ediyorum.

Yatağa bağımlı hastalarda en sık görülen sorunların başında bası yaraları geliyor

Yatağa bağımlı hastalarda yatmaya bağlı eklem-kas erimeleri, sindirim sistemi ve üriner sistem bozuklukları, kalp ve solunum sistemi sıkıntılarının yanı sıra bası yaraları en sık görülen problemlerin başında geldiğini söyleyen Yataş Uyku Kurulu Üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Berhan Bayram, “Uzun süreli basınca maruz kalma sonrasında cilt ve cilt altı dokularda meydana gelen yaralara bası yaraları denir. Yatak yaraları da denilen bası yarası tedavi edilmezse ilerleyicidir. Yatakta uzun süre geçiren hastalarda çoğunlukla belin altında kuyruk sokumu çevresinde, kalça kemiği etrafında ve topuklarda oluşur. Bası yaralarını önlemek için hasta yatarak takip ediliyorsa en az 2 saatte bir, oturarak takip ediliyorsa saat başı pozisyonu değiştirilmelidir. Yatağa bağımlı hastalarda ciltte oluşan basıncı azaltan Clinic Comfort gibi özel yapım yatakların kullanımı bası yarası oluşma riskini azaltır” dedi.

Clinic Comfort Yatak bası yaralarının alan genişliğini %6 azaltıyor

Yataş Ar-Ge laboratuvarında yatan hastalar için özel olarak tasarlanan Clinic Comfort, uzun süre yatma ve hareketsizlikten kaynaklanan bası yaralarının artışını önlemeye yardımcı oluyor. Bası yaralarının alan genişliğini %6 azalttığı klinik testlerle kanıtlanan Yataş’ın patentli hasta yatağı Clinic Comfort, vücut ağırlığını da eşit şekilde dağıtarak hastaların konforunu düşünüyor. Yüksek hava geçirgenliği sayesinde ise hastayla yatak arasında nemli bir ortam oluşmasını önleyen yatağın fermuarlı kumaş kılıfı daçıkarılıp makinede yıkanabilme özelliğine sahip. Yatağın vücut derisinde oluşan ısı birikimini engelleyen ve basıncın yayılmasını sağlayan özel lifli iç malzemesi ise kolayca yıkanabiliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.