Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

WLD Bybit’te listelendi; Osmosis gelişmiş merkezi olmayan borsa deneyimi için Supercharged Liquidity’i kullanıyor

WLD Bybit’te listelendi; Osmosis gelişmiş merkezi olmayan borsa deneyimi için Supercharged Liquidity’i kullanıyor
26 Temmuz 2023 01:00
102

HABERMAX.ABD borsası, piyasanın bu hafta Big Tech’ten beklenenden daha iyi kazançlar beklemesi nedeniyle kazanç haftasına hafif kazançlarla başladı. Daha geniş kripto para piyasası ise son 24 saat içinde Bitcoin ve Etherum’un sırasıyla %3,35 ve %2,18 düşmesiyle düşüşünü sürdürdü.

Dün 24 Temmuz 2023’te OpenAI CEO’su Sam Altman tarafından kurulan Worldcoin Blockchain (WLD), biyometrik teknolojiyi kullanarak küresel bir kimlik ve finansal kamu hizmeti oluşturmayı amaçlayan bir projedir. WLD, bireylerin gözlerini taramak için bir Orb cihazı kullanıyor ve görüntüleri Dünya Kimliği adı verilen dijital bir pasaportta saklanan benzersiz bir karmaya dönüştürüyor. Süreç, gizliliği ihlal etmeden her kullanıcının insanlığını ve benzersizliğini doğruluyor. Kullanıcılar, bu doğrulama sürecinin bir parçası olarak Worldcoin token’ları alıyor ve böylece iris taramaları için ücretsiz para kazanmış oluyorlar. Proje, C Serisi finansman turunda 115 milyon dolar aldı ve Blockchain Capital turun baş yatırımcısı olarak hizmet verdi. Altman’ın stratejisi, küresel bir kimlik sistemi olan World App’i oluşturmayı ve Worldcoin token işlemlerini etkinleştirmeyi içeriyor.

Osmosis, Uniswap v3’ün Konsantre Likiditesine benzer bir özellik olan Supercharged Liquidity’yi başlattı. Bu, merkezi olmayan borsasında (DEX), gelişmiş sermaye verimliliği yoluyla merkezi olmayan piyasa yapıcılığında devrim yaratmayı amaçlayan büyük bir yükseltmedir. Temel özellik, Likidite Sağlayıcıların (LP’ler) tercih ettikleri fiyat aralığını seçmelerine olanak tanıyarak geleneksel tam aralık modelinden daha fazla esneklik sağlıyor. Bu, likiditenin geçerli piyasa spot fiyatı etrafında yoğunlaştırılmasıyla elde edilir. Ayrıca, Pasif ve Agresif olmak üzere iki strateji kullanıcılara farklı risk ve ödül profilleri sunuyor. Sistem, geleneksel bir Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) gibi çalışarak yatırımcıların stratejilerini piyasa hareketlerine ve kişisel tercihlerine göre ayarlamalarına olanak tanıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.