Dolar 32,3774
Euro 34,7829
Altın 2.395,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Van-Akçift’te 4,6 Büyüklüğünde Deprem: Prof. Dr. Naci Görür Uyarıları Devam Ediyor

Van-Akçift’te 4,6 Büyüklüğünde Deprem: Prof. Dr. Naci Görür Uyarıları Devam Ediyor
16 Ekim 2023 12:00
148

HABERMAX.Van’ın Akçift ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, uzun süredir deprem uyarıları yapıyor ve Doğu Anadolu’da gerçekleşen son depremin ardından bölgenin artan tehlikesine dikkat çekiyor.

Ana Haber:

Depremin meydana geldiği bölge, Muhtemelen Erciş Fay Zonu içerisinde yer alıyor. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında Doğu Anadolu’da gerilim artmış gibi görünüyor. Jeoloji uzmanları, doğrultu atımlı fay hatlarının bu tip depremleri üretebileceğini belirtiyorlar. Prof. Dr. Naci Görür, bu konuda sürekli uyarılarda bulunarak, yerel halkın ve yetkililerin hazırlıklı olmalarını vurguluyor.

Sonuç ve Uyarılar:

Doğu Anadolu’da artan deprem riski, bölgede yaşayan insanların ve yerel yönetimlerin deprem hazırlıklarına büyük önem vermeleri gerektiğini gösteriyor. Prof. Dr. Naci Görür’ün uyarıları, bu konudaki farkındalığın artırılması için kritik bir rol oynuyor. Halkın deprem hazırlıkları yapması, acil durum planlarını gözden geçirmesi ve jeoloji uzmanlarının tavsiyelerine kulak vermesi hayati önem taşıyor.

Haberin Sonu:

Bölgedeki deprem riski hakkında sürekli bilgilendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, halka deprem konusundaki farkındalığı artırmaya devam ediyor. Uzmanların uyarılarına dikkat etmek, deprem sonrası olası zararları minimize etmek için kritik bir adım olarak görülüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.