Dolar 32,3352
Euro 34,7147
Altın 2.408,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Vali Yerlikaya, HES Kodu Uygulamasına Geçen Esenler Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’ni Ziyaret Etti

Vali Yerlikaya, HES Kodu Uygulamasına Geçen Esenler Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’ni Ziyaret Etti
10 Kasım 2020 23:58
1.057

AHA.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler’de bulunan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi Altı Modern Kapalı Pazar Yeri’ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Yerlikaya’ya Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Emin Tanış eşlik etti.

Pazarcı esnafına ve vatandaşlara Koronavirüs tedbirlerini hatırlatan Vali Yerlikaya, bir süre sohbet ederek maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarına yoğun şekilde devam eden Vali Yerlikaya, pazar yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 462 semt pazarının bulunduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, pazarlarda özellikle akşam saatlerinde oluşan yoğunluğu önlemek adına Umum Pazarcılar Esnaf Odası yetkilileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Vali Yerlikaya, pazarcılar odasına kayıtlı esnaflara HES kodu zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte salgının yayılımını önlemek noktasında önemli bir adım atıldığını kaydetti.

Semt Pazarlarındaki Yoğunluğun Azaltılabilmesi İçin Sabah Saatlerinde Ürünlerde İndirime Gidilebilir

HES koduyla çalışan pazar esnafına teşekkür eden Vali Yerlikaya, oluşan yoğunluğa karşı sabah saatlerinde fiyatlarda indirime gidilmesine ilişkin öneride bulundu. Vali Yerlikaya, “HES yeni bir uygulama. Bu uygulamaya destek olmaları ve katkıda bulunmalarından dolayı Oda Başkanlarımıza, Belediyemize, Bakanlığımıza ve pazarcı kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz semt pazarlarında akşama doğru yani 16.00 ila 19.00 kapanma saatinde yoğunluk oluyor. Yoğunluk olduğu zaman da maske, mesafe, temizlik… O üç değişmez kuraldan mesafeyle ilgili sıkıntılarımız oluşuyor.

Bunu önleyebilmek için yine Başkanlarımızla görüşerek “Sabah saat 06.00-07.00 gibi açılan bu pazarımıza öğlene kadar son derece az müşteri geliyor. Dolayısıyla gelin sabah saat 07.00 ile öğlen saat 13.00’e kadar bir indirim yapalım. Buna var mısınız?” dedik.

Oda Başkanlarımız da sağ olsunlar “Biz 20 bin pazarcı kardeşimizle hasbihal edeceğiz. İstanbullumuza, aziz şehrimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sayın Valim hiç merak etmeyin.” dediler.

“Bu destekleri için Faik Başkanımıza, Mehmet Emin Bey’e ve onlara güvenen bütün pazarcı kardeşlerimize sizler aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“Artık Maske Su Gibi, Mesafe Ekmek Gibi, Hijyense Olmazsa Olmaz”

Semt pazarlarına giriş-çıkışlarda maske-mesafe-temizlik kurallarını tekrar hatırlatan Vali Yerlikaya, Koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli bir görev üstlenen filyasyon ekiplerine ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Testi pozitif çıkan ve karantinada iyileşmeyi bekleyen vatandaşlara da acil şifalar dileyen Vali Yerlikaya, virüsün bulaşıcılığının yüksek olduğunu hatırlattı ve bir başkasına virüs bulaştırmanın vebalinin büyük olduğunun altını çizdi.

Vali Yerlikaya, “Artık maske su gibi, mesafe ekmek gibi, hijyense olmazsa olmaz önleyici tedbirlerimizdir. Bizi izleyen bütün hemşehrilerimize bu hassasiyeti, yüreğimizden geçtiği gibi arz ediyor, hepsine selamlarımı iletiyorum.” cümleleriyle sözlerini tamamladı.

“HES Kodu Uygulaması Vatandaşlarımızın Sağlığını Korumak İçin Önemli Bir İmkan Sundu”

Vali Yerlikaya’ya eşlik eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, basın mensuplarına, “Biz tabii Sayın Valimizin İstanbul’la ilgili ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde uygulamayı ilk başlatan belediyelerden  ve  Kaymakamlıklardan biri olduk.

Bundan sonra Esenler’deki bütün pazarlardaki esnaflarımızda HES kodu arıyoruz. HES kodu olmayanlara pazar kurdurmuyoruz. Bu çerçevede gerçekten çok isabetli bir uygulama oldu ve birçok temaslı esnafımızı geri gönderdik.

Bu da vatandaşımızın sağlığını korumak açısından bize çok büyük bir imkan sağladı. İlçemizde 13 halk pazarımız var. Bu pazarlarımızı her gün denetliyoruz. Yoğun anlarda insanlarımızın bir kısmını dışarda tutacağız.

Esnafımızda HES koduyla ilgili herhangi bir sağlık sorunu ortaya çıkarsa o gün pazar kurdurmayacağız ya da onun pazarını bir başkası kuracak. Çünkü bu pandemi süreci hep beraber, toplumsal olarak birlikte mücadele etmemiz gereken bir konu.

İstanbul Valiliğimizin öncülüğünde ortaya konan bütün vizyonları en hızlı şekilde hayata geçirmeye hazırız.

İnşallah vatandaşlarımız bütün pazarlarımızda sağlık, sıhhat, afiyetle alışverişlerini yapar, huzur içerisinde evlerine döner. Ben Sayın Valimize ilçemize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açıklama ve ziyaretlerin ardından program sona erdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.