Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 20°C

“ÜST DÜZEY STANDARTLARIMIZ TESCİLLENMİŞ OLDU” GURUR VERİCİ

“ÜST DÜZEY STANDARTLARIMIZ TESCİLLENMİŞ OLDU” GURUR VERİCİ
9 Kasım 2020 10:13
30.894

AHA.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veri Merkezi, önemli bir başarıya imza atarak dünyanın önde gelen standardizasyon belgelerini almaya hak kazandı. Bağımsız belgelendirme kuruluşlarının denetiminden başarıyla geçerek üç yeni ISO Belgesi aldı.

Bir yılı aşkın süre boyunca, İBB Veri Merkezi hizmet sağlayıcısı İSTTELKOM tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda; ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 20000 Bilgi Teknolojileri (BT) Hizmet Yönetim Sistemi ve ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi standartları belgeleri alınarak, İBB sayılı veri merkezleri arasında yerini aldı.

“ÜST DÜZEY STANDARTLARIMIZ TESCİLLENMİŞ OLDU”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner; “Alınan bu belgelerle İBB Veri Merkezi yönetim standartlarının en üst düzeyde sunulduğu tescillenmiş oldu. Bu sertifikalar Veri Merkezi’nde saklanan verilerin dünya standartlarında güvenlik önlemleri alınarak korunduğu, işlenip, arşivlendiği ve süresi dolduğunda imha edildiği ispatlanmıştır. Kalite bir sonuç değil gelişim sürecidir. Hizmetlerimizde bu standartların devamlılığını sağlamak istiyoruz” dedi.

“GURUR VERİCİ”

Alınan sertifikalar ile veri merkezi hizmetlerin daha sistemli, ölçülebilir noktaya geldiğini belirten İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin; “Çok geniş yelpazede standardizasyon gerektiren bu sertifikaları yoğun gayretlerimiz sonucu elde etmek bizim için gurur verici. İBB merkezi yönetiminde ulaştığımız yüksek standartlar ile İstanbulluların beklenti ve ihtiyaçlarını en güvenilir şekilde karşılamaya, müşterilerimize sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetleri her gün bir adım daha ileri taşımaya devam etmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İBB VERİ MERKEZİ’NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Bilişim sektöründe kabul gören “Tier III Tasarım ve Tesis” sertifikalı İBB Veri Merkezi’nde kuruluşlara güvenlik, veri depolama, barındırma, bulut başta olmak üzere birçok alanda veri merkezi hizmeti sunulurken aynı zamanda iş süreçlerinde kalite odaklı yönetim entegrasyon çalışmaları da sürdürülüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.