Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

ÜNLÜ TÜRKÜCÜ MEHMET BALAMAN KİMDİR?

ÜNLÜ TÜRKÜCÜ MEHMET BALAMAN KİMDİR?
10 Kasım 2021 01:33
2.974

HABERMAX.Ünlü Türkücü Metmet Balaman kimdir? Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı, Söz Yazarı, Besteci ve müzik yönetmeni.1975 yılında Malatya’nın Merkez Melekbaba Mahallesinde doğdu. 6 kardeşin en küçükleri olan Balaman, İlkokul ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. Bir süre, erkek kuaförlüğü yaptı. Ancak sanatçılık yönü ağır basınca, kuaförlüğü bıraktı. 1987 yılında, Malatya musiki cemiyetinde Halk oyunları T.H.M. nota ve şan dersleri aldı ve amatörce sahne çalışmaları yapmaya başladı.

1990 yılında, “Sen Gittin mi Suna Boylum” isimli ilk Albüm çalışmasını yaptı ve bu türküyle şöhretinin temelini atmış oldu. Daha sonra “Sürünesin” ismini verdiği ikinci albümünü çıkaran Sanatçı, Türkiye genelinde ismini duyurdu.

1995 – 1997 yılları arasında vatani görevini yerine getirdi. Askerlik dönüşü, Malatya’da 3 yıl çalışmalarını sürdürdü. 2008 yılında İstanbul’a yerleşti. Yurt içi ve yurt dışında birçok konserler veren Balaman, TRT televizyonunda çeşitli programlar yaparak hayranlarının gönlüne taht kurdu.

Bu güne kadar Türk Halk Müziğinin ustaları ile çalışmalarını sürdüren mehmet balaman 2009 yılinda yolu menajeri ibrahim ermeç,le eşleşti bu sebeple dahada farklı bir kimliğe bürünen Balaman, 2012 yılında kendi derlediği “Senden Soğudum” türküsü 2012 yılının hit parçası oldu. Paparazi ve Magazin sayfalarında özel hayatı ile gündeme gelmek istemeyen Sanatçı, başta bağlama olmak üzere 17 çeşit enstrüman çalmaktadır.

Anadolu’da albümleri yok satan Mehmet Balaman, Bir anda Kaset firmalarının en çok aranan sanatçısı oldu. Peşpeşe 11 albüm daha yapan sanatçının şu ana kadar piyasaya13 albümü bulunmaktadır.

Çoğunluğu kendi bestelerinden ve geleneksel türkülerimizden oluşan “Çağdaş Halk Müziği” formundaki bu albümleri oldukça ilgi gördü. Okuduğu uzun havalarda geleneksel türkülerin otantik tadları, işlenirken, lezzetinden bir şey yitirmeden, T. Halk Müziğinde bir marka oldu.

Mehmet Balaman’ın başka sanatçılar tarafından okunan Sözü Müziği kendisine ait 200 tane bestesi var.

Usta yorumcu
thm nin dev ismi selaattin alpayin kendisini velihati diye ilan etmesi mehmet balaman tarafinda gururla karşılandı🙏

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.