Dolar 32,3423
Euro 34,7824
Altın 2.388,82
BİST 10.263,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ÜNLÜ & Co finansal danışmanlığında, Tunay Gıda’nın Gat Foods- IBBL’e satış sözleşmesi imzalandı

ÜNLÜ & Co finansal danışmanlığında, Tunay Gıda’nın Gat Foods- IBBL’e satış sözleşmesi imzalandı
17 Temmuz 2023 09:52 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2023 09:54
104

HABERMAX.Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun alıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, organik meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üretim sektörünün önemli oyuncularından Tunay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘nin (“Tunay Gıda”) çoğunluk hisselerinin, aynı sektörde dünya çapında faaliyet gösteren Gat Foods -International Beer Breweries Ltd’ye (“Gat Foods- IBBL”) satışı ile ilgili hisse satış sözleşmesi imzalandı. Satış işlemi ile Tunay Gıda, Gat Foods- IBBL çatısı altında büyümesini sürdürecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Zeynep Koçak, “Türkiye’deki önemli sektörlere ve bu sektörlerin önde gelen şirketlerine olan yabancı yatırımcı ilgisinin devam ettiğini görüyoruz. Meyve suyu konsantresi ve püresi üretim alanında gerçekleşen bu önemli işlemi, Gat Foods danışmanı olarak başarıyla sonuçlandırmış olmaktan dolayı mutluyuz. Bu işlem, Gat Foods ile aynı sektörde tamamladığımız ikinci işlem olmakla birlikte, Türkiye M&A pazarının kısa ve orta vadede hareketli geçeceğine dair beklentilerimizi güçlendiriyor.” dedi.

Tunay Gıda hakkında:

Tunay Gıda, Türkiye’nin önde gelen konvansiyonel ve organik meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üreticisidir. Sürekli genişleyen ürün yelpazesi ve uluslararası düzeyde tanınan düzenli müşteri portföyü ile Tunay Gıda, 2004 yılından bu yana sertifikalı organik ürünleri ile dünya çapında bir tedarikçidir.

Üretim tesisi Erzincan’da olan Tunay Gıda, üretiminin büyük bölümünü başta Avrupa ve Amerika olmak üzere yurt dışı pazarlara satmaktadır.

Gat Foods- IBBL hakkında:

Gat Foods, içecek ve tahıl sektörleri için gelişmiş hammadde sağlayan, entegre, teknoloji tabanlı meyve çözümleri sunan küresel bir tedarikçidir. 1942 yılında kurulan Gat Foods 70 ülkede çözümler sunmaktadır.

Gat Foods-IBBL, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren Central Bottling Company’nin çatısı altında yer almaktadır.

ÜNLÜ & Co hakkında:

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 128 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 368 milyon TL’lik yatırım ile 4,2 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Mart 2023 itibarıyla 13,7 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 7,1 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Ödüllerimizden

Euromoney
Market Leaders 2022- Investment Banking/ Yatırım Bankacılığı-Türkiye Pazar Lideri
Awards for Excellence 2016 / 2019 – Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası
Awards for Excellence 2015 – Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı
EMEA Finance
Achievement Awards 2022- Best M&A House-CEE Ödülü
Europe Banking Awards 2021 – “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, CEE/ CIS Bölgeleri “Financial Inclusion” Ödülleri
Europe Banking Awards 2020 – Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü
Mergermarket
Avrupa M&A Ödülleri- Türkiye’de Yılın Birleşme ve Satın Alma Finansal Danışmanı
BV Awards
2022, 2021, 2020 – “Best Invesment Research Team-Turkey/ Türkiye- En İyi Araştırma Ekibi”
12th & 13th M&A Atlas Awards- Yılın Küresel Birleşme & Satınalma İşlemi- Gelişmekte Olan Ülkeler Yılın Yatırım Bankası

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri
Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2020
Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2019
Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi) -2019
Altın Lider Ödülleri-2022- En Beğenilen 50 CEO, En Beğenilen 50 CHRO Ödülleri
Globee Business Awards- Best Use of YouTube/ ÜNLÜ The Club- Gold Globee Ödülü
Stevie International Business Awards 2022- Financial & Market Data Information Solution/ ÜNLÜ The Club- Gold Stevie Ödülü
21. Capital En Beğenilen Şirketler Araştırması- En Beğenilen Aracı Kurum- Birincilik Ödülü
Globee- 2021 Business Excellence Awards- Öğrenme Yönetimi Çözümleri Kategorisi- Altın Ödül
Stevie Awards for Great Employers (SAGE) 2021- Öğrenme Teknolojleri Uygulamaları Kategorisi- Gümüş Ödül
Bonds & Loans 2021- Yılın Yerel Para Birimi Tahvil İhracı- Pegasus Havayolları A.Ş.
ARC Awards 2021 – İç Tasarım Gold Ödül / Geleneksel Faaliyet Raporu Silver Ödül / Yönetim Kurulu Başkanı Metni Silver Ödül
ACQ5 Global Awards 2020 – Türkiye – Yılın Yatırım Bankası
Bonds & Loans 2020 – Yılın Proje Finansmanı Finalisti – Unifree Duty Free Anonim Şirketi Üçüncü Havalimanı Projesi / Yılın Yapılandırılmış Tahvil İhracı Runner-Up – ÜNLÜ Menkul Hasat Varlık Finansman Fonu/ Tarfin Tarım A.Ş.
Sardis Awards – Pozitif Sosyal Etki – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği / ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi / Gümüş Sardis

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.