Dolar 32,1837
Euro 34,9628
Altın 2.504,82
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Ümraniye Tatlısu Mahallesi Muhtarı, Tabela Olayıyla Gündemde: Koltuk Hırsı mı, Reklam mı?

Ümraniye Tatlısu Mahallesi Muhtarı, Tabela Olayıyla Gündemde: Koltuk Hırsı mı, Reklam mı?
28 Ağustos 2023 20:13 | Son Güncellenme: 28 Ağustos 2023 20:22
555

HABERMAX.Ümraniye ilçesinin Tatlısu Mahallesi’nde son yaşanan olay, mahalle sakinlerini ikiye böldü. Mahallenin uzun yıllardır hizmet veren Muhtarı Cezmi Temur’un, mahalle tabelasında adının yer almasını sağlaması, beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. Yaptığı bu değişiklik, çeşitli kesimlerden farklı tepkiler aldı.

Yönetimlerin temsilcileri olan muhtarlar, mahallelerinde halkın ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlara çözüm üretmek ve mahalleliyle bir arada olmak gibi önemli görevleri üstlenirler. Ancak Ümraniye Tatlısu Mahallesi’nde yaşanan olay, bu sorumlulukları aşan bir gelişme olarak yorumlandı. Mahalle Muhtarı Cezmi Temur’un, kendi adını resmi mahalle tabelasına yazdırması, mahalleli ve çevre sakinlerinde tepki uyandırdı.

Tatlısu Mahallesi sakinleri, muhtarlarının kendi çıkarları doğrultusunda adını tabelada görünür kılmasını hoş karşılamadı. Tabelayı gören vatandaşlar, “Böyle bir iş mi olur, bu nasıl koltuk hırsıdır? Kendi adını tabelaya yazdıramazsın. Sen devlete bağlısın, kime reklam yapmaya çalışıyorsun?” şeklinde isyanlarını dile getirdi.

Tatlısu Mahallesi sakinleri ve çevre halkı, muhtarlık görevinin toplumsal sorumluluk gerektirdiğine dikkat çekerken, kişisel çıkarların bir kenara bırakılması gerektiğini vurguladı.

Muhtar Cezmi Temur ise olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak olayın basına yansımasının ardından kamuoyunun ve mahalle sakinlerinin beklentisi, muhtarın durumu açıklığa kavuşturması ve bu konuda ne tür adımlar atacağını belirtmesi yönünde yoğunlaştı.

Muhtarların toplumsal sorumluluklarını yerine getirirken dürüstlük, adil davranış ve şeffaflığı ön planda tutması beklenirken, yaşanan bu olayın yerel yönetimlerin itibarını sarsabileceği yönünde görüşler de dile getirildi.

Muhtar Cezmi Temur’un kendi adını mahalle tabelasına yazdırma eylemi, Ümraniye Tatlısu Mahallesi sakinleri arasında hâlâ tartışılmaya ve üzerine düşünülmeye devam ediyor. Olayın yankıları ve sonuçları, ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.