HABERMAX. 3 Kasım 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ümraniye Kaymakamlığı’na atanan Sayın Yüksel Çelik, bugün görevine başlamıştır. Kaymakam Çelik, Ümraniye halkı için çalışmalara hızla başlayarak, ilçenin gelişimi ve halkın refahı adına önemli adımlar atmayı hedeflemektedir.
Ümraniye’deki Öncelikler
Kaymakam Çelik, Ümraniye’de halkın yaşam standartlarını iyileştirecek çeşitli çalışmalar yapmayı planlıyor. İlçede daha fazla sosyal alan, spor tesisleri ve eğitim kurumları inşa edilmesi hedeflenirken, ulaşım altyapısının güçlendirilmesi de önem taşıyor. Ayrıca, çevre ve doğa dostu projelerle Ümraniye’nin sürdürülebilir bir kent olmasına katkı sağlanması amaçlanıyor..
Sonuç olarak, Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik’in göreve başlaması, ilçedeki kamu hizmetlerinin daha verimli ve hızlı bir şekilde sunulacağı, vatandaşların taleplerine daha duyarlı bir yönetim anlayışının benimsenmesi anlamına geliyor. Çelik’in liderliğinde Ümraniye’nin gelişimine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.
Ümraniye halkı, yeni kaymakamlarıyla birlikte ilçenin her alanda kalkınmasına yönelik önemli bir dönüm noktasına adım atmış oldu.
Yüksel Çelik Kimdir?
1971 yılında İstanbul’da doğdu, 1994 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Bir yıl sonra araştırma görevlisi olarak yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde, doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Doktora sürecinde kazandığı bursla İskoçya ve İngiltere’de alanıyla ilgili çalışmalar yaptı. 2011 yılında Yakınçağ Tarihi alanında doçent, 2017 yılında profesör unvanı aldı. 2019-21 yılları arasında Kazakistan’da Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanı olarak görev yaptı. 2007 yılında “Tanzimat Devrinde Rüşvet-Hediye İkilemi ve Bu Alandaki Yolsuzlukları Önleme Çabaları” başlıklı makalesi ile Osmanlı Bankası Arşiv Araştırma Merkezi ile Tarih Vakfı tarafından verilen European Association for Banking and Financial History (Avrupa Bankacılık ve Finans Tarihi Birliği) ödülüne, 2009 yılında doktora tezleri için verilen Prof. Dr. Işın Demirkent Tarih Ödülü’ne, 2015 yılında ise Şeyhü’l-Vüzera Koca Hüsrev Paşa -II. Mahmud Devrinin Perde Arkası künyeli eseriyle telif eser dalında Türkiye Bilimler Akademisi ödülüne layık görülmüştür. Temel ilgi alanları olan Yakınçağ Osmanlı Tarihi, XIX. yüzyılda Osmanlı dünyasında bilim-sanat, mimarlık, modernleşme ve askeri reform tarihi konularında yayımlanmış çok sayıda çalışması mevcuttur