Dolar 32,2193
Euro 35,0121
Altın 2.513,44
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ümraniye CHP İlçe Kongresinde Tartışma: İBB’nin Kültür Merkezi Tahsisi ve Klima Sorunu

Ümraniye CHP İlçe Kongresinde Tartışma: İBB’nin Kültür Merkezi Tahsisi ve Klima Sorunu
20 Ağustos 2023 12:49 | Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023 00:51
198

HABERMAX.Ümraniye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe kongresi, salonda yaşanan olaylar sebebiyle büyük bir dikkat çekti. Kongre sırasında gündeme gelen bir konu, Atakent’teki Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nin tahsisi oldu. Ancak salondaki klimanın çalışmaması, parti üyelerinin sıcaktan bunalmasına ve isyan etmesine neden oldu.

Ümraniye CHP İlçe Kongresi: Sıcak Ortam ve İsyan Dolu Anlar

Konuşmacıların gündemine gelen konu, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edilmesiydi. Ancak sıcak havada yapılan toplantıda klimanın çalışmaması, toplantıyı katılan partililerin rahatsızlığına yol açtı.

Bu olayın ardından, arka tarafta oturan bir vatandaşın konuşmacıya müdahale etmesi dikkat çekti. Vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin neden cihazları söktürdüğünü sormasıyla tepki gösterdi. Bu tartışma sonucunda, vatandaş salondan dışarı çıkarıldı.

Kongre sırasında konuşmalar devam ederken, başkanlık yarışında yer alan 3 adaydan biri yarıştan çekildi. Bu durumda, mevcut başkan Zeynel Kızılkaya’nın desteklediği Av. Hakan Kızılelma ve Gürsel Sarımaden arasında bir yarış ortaya çıktı.

Kongre dışında ise başkan adayları, delegeleri ikna etmek ve destek arayışı içinde bulunuyor. Kongre sürecinin dışında yapılan bu kulis faaliyetleri, adayların destek sağlama çabalarını yansıtıyor.

Sonuç olarak, Ümraniye CHP İlçe Kongresi, sıcak hava ve gündeme gelen konular sebebiyle olaylı bir şekilde geçti. Başkanlık yarışının sıkı bir mücadeleye dönüşmesi ve adayların delegeleri ikna etme çabaları, kongrenin ardından siyasi atmosferi şekillendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.