Dolar 32,2265
Euro 34,7469
Altın 2.431,64
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 22°C

ÜÇLÜ NATO ZİRVESİNDE UZLAŞMA

ÜÇLÜ NATO ZİRVESİNDE UZLAŞMA
13 Temmuz 2023 00:53 | Son Güncellenme: 13 Temmuz 2023 00:59
160

HABERMAX.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’daki NATO zirvesine katılırken, Türkiye, İsveç ve NATO arasındaki üçlü görüşmede mutabakata varıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü Meclis’e götürme sözü verirken, İsveç Başbakanı ise terör örgütlerini desteklemeyeceklerini, vize serbestisi dahil Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine destek vereceklerini belirtti. Türkiye’nin kararı sonrası ABD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez, Türkiye’ye F-16 satışına gelecek hafta karar verilebileceğini açıkladı. NATO zirvesinde uzlaşmaya varılması ve ABD ile ilişkilerdeki pozitif gelişmeleri Türkiye’nin risk priminin düşmesi ve piyasalar açısından da olumlu değerlendiriyoruz.

RESİM KAYNAK /BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN /FACEBOOK SAYFASI.

TL: Bugün içeride Mayıs ayı ödemeler dengesi verileri izlenecek. Piyasa beklentileri cari işlemler açığının 6,8 milyar dolar olarak gerçekleşeceği yönünde. Verinin beklentiler doğrultusunda gerçekleşmesi halinde 12 aylık cari açık 58,5 milyar dolara ulaşacak. Dolar endeksi 102 seviyesinin altına gerileyerek doların küresel çapta değer kaybettiğini görüyoruz. Bunun içeri yansıması dolar/TL üzerinde olmazken, Eur/Usd paritesindeki yükselişe paralel Eur/TL ise 28,84 seviyesini test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Dolar kuru ise 26,10 seviyelerinde güne başlarken, yaklaşık iki haftadır 26 seviyesi civarındaki dalgalı seyir devam ediyor. Beklentimiz dolar kurundaki yatay bant hareketinin bir süre daha devam edeceği yönünde.

Borsa İstanbul: BIST-100 endeksi %1,3’lük artışla günü tarihi rekor seviyede tamamlarken endekste güçlü seyir devam ediyor. İsveç’in NATO üyeliği konusunda uzlaşmaya varılmasıyla, endeksin alıcı bir seyirle güne başlayacağını ve 6350 direncinin aşılmasıyla birlikte yükselişin 6500 direncine doğru devam edeceğini tahmin ediyoruz. Endeks dolar bazlı grafikte de 250 dolar direncini hedefliyor. 6210 ve 6150 ise destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.