Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu
İstanbul
29°C
Az Bulutlu
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C

Uçak bileti aramaları yüzde 40, otobüs bileti aramaları yüzde 23 arttı

Uçak bileti aramaları yüzde 40, otobüs bileti aramaları yüzde 23 arttı
6 Haziran 2024 10:27
62

HABERMAX. 4 Haziran günü yapılan kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanları için 9 güne uzatılacağı açıklandı. Tatilin 9 güne uzamasının ardından bayramı seyahat ederek geçirmek isteyenler seyahatlerini planlamaya koştu.

CREAIF FOTOGRAF AJANSI

Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN’un uçak bileti kategorisindeki aramaları açıklamanın yapıldığı saat 19.15 itibarıyla yüzde 40, otobüs bileti kategorisindeki aramaları yüzde 23 oranında arttı.

4 Haziran’da yapılan kabine toplantısında değinilen konulardan biri de Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağıydı. Toplantı sonrasında tatilin kamu çalışanları için 9 güne uzatıldığı açıklandı. Açıklamanın yapıldığı andan itibaren henüz tatilini planlamamış seyahat severler uçak ve otobüs biletlerini almak için harekete geçti. Açıklama sonrası Türkiye’nin seyahat sitesi ENUYGUN’da uçak bileti aramaları yüzde 40, otobüs bileti aramaları yüzde 23 oranında arttı.

Verilere göre uçak bileti kategorisinde Trabzon – İstanbul biletleri için aramalar yüzde 93, Adana – İstanbul biletleri için aramalar yüzde 72, Batman – İstanbul biletleri için aramalar yüzde 71 arttı. Otobüs bileti kategorisindeyse en çok aramanın yapıldığı yerler Bodrum, Antalya ve Marmaris oldu.

Konuyu değerlendiren ENUYGUN Ticaret Direktörü Orkun Özkan, “Tatile çok az kaldığı için biletler tükenmek üzere. Eğer tatil yapma niyetiniz varsa daha fazla beklememenizi öneririm. Çünkü gitmek istediğiniz yer için bilet bulamama olasılığınız her an artıyor” dedi.

Tatilini henüz planlamayanlar için ENUYGUN’da ENUYGUN24 koduyla araç kiralamada 3.000 TL’ye, bayram için yapılacak otel rezervasyonlarında 4.000 TL’ye varan indirim olduğunu belirten Özkan, herkese şimdiden iyi bir bayram tatili diledi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.