Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Kamuda Tasarruf” Konusunda Yeni Önlemler: Memurlara Yansıyan Değişiklikler

Kamuda Tasarruf” Konusunda Yeni Önlemler: Memurlara Yansıyan Değişiklikler
13 Mayıs 2024 01:28 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2024 01:33
106

HABERMAX. Hükümetin “kamuda tasarruf” hedefi doğrultusunda yeni önlemler alınması planlanıyor. Ancak, bu önlemlerin memurlara nasıl yansıyacağı tartışma konusu.

Son zamanlarda kamu harcamalarında tasarruf yapılması ve verimliliğin artırılması amacıyla çeşitli adımlar atıldı. Ancak, bu adımların memurlar üzerindeki etkileri merak konusu oldu.

Yeni alınması planlanan önlemler arasında, kamu kurumlarında çalışan personelin sayısının azaltılması, harcamalarda kısıntıya gidilmesi ve maaşlarda düzenlemeler yapılması bulunuyor. Ancak, bu önlemlerin ne kadarının memurlara yansıyacağı ve hangi kesimleri etkileyeceği belirsizliğini koruyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Maliye Bakanı, “Kamuda tasarruf önlemleri kapsamında yapılacak düzenlemelerin adil ve dengeli bir şekilde uygulanacağını ve memurların mağdur edilmeyeceğini” belirtti. Ancak, sendikalar ve memur temsilcileri, bu önlemlerin memurları olumsuz etkileyebileceği endişesini dile getiriyor.

Memur Sendikası Başkanı, “Kamuda tasarruf adı altında yapılan her türlü düzenlemenin, memurların maaşlarına ve sosyal haklarına olumsuz yansıyabileceğini” ifade ederek, hükümetin bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.CHP Lideri Özgür Özel’den Belediye Başkanlarına İsraf Uyarısı: “Şatafattan Uzak Durun”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkanlarına çağrı yaparak, kamu kaynaklarının israfından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Özgür Özel’in yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının, kamu kaynaklarını verimli bir şekilde kullanması gerektiğine dikkat çekildi. Özel, “Şatafatlı etkinlikler düzenlemek yerine, kamu kaynaklarının ihtiyaç sahiplerine yönlendirilmesi önemlidir” dedi.

Belediyelerin, vatandaşların gerçek ihtiyaçlarını karşılamak için var olduğunu belirten Özel, “Belediyelerimizin görevi, halkın refahı ve mutluluğu için çalışmaktır. Bu nedenle, israfa yol açabilecek şatafatlı etkinliklerden kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in uyarıları, belediye başkanları tarafından dikkate alınarak kamu kaynaklarının verimli kullanımı için adımlar atılması bekleniyor.

Yakın zamanda netleşmesi beklenen yeni önlemler, kamu çalışanları tarafından yakından takip ediliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.