Dolar 32,3426
Euro 34,6645
Altın 2.416,06
BİST 10.079,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Türkiye Komünist Partisi: “AKP’nin Sporu Reddediyoruz” – Futbolda Yaşanan Olaylar ve Açıklama Değerlendirmesi

Türkiye Komünist Partisi: “AKP’nin Sporu Reddediyoruz” – Futbolda Yaşanan Olaylar ve Açıklama Değerlendirmesi
18 Mart 2024 21:34
80

HABERMAX. Süper Lig’in 30’uncu haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maç pozisyonların, gollerin yani futbolun konuşulabileceği bir düzlemden çıktı. Maç sırasında sahaya yağan su şişeleri, yabancı maddeler ve meşaleler defalarca oyunu durdurdu.Resim

Maçın bitiminde Fenerbahçeliler, yeşil sahada zaferi kutladı. Ancak kutlama taraftarın sahaya girmesiyle kutlama yarıda kaldı.

Futbolcular ve antrenör ekibinden yaralananlar oldu. Olayların ardından 12 gözaltı yapıldı. Sahaya girenlerlerden birinin Passolig sahibi olmadığı da ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi (TKP) açıklama yaptı. Açıklamada, “AKP’nin sporunu reddediyoruz” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Türkiye’de futbol emekçiler tarafından yaygın şekilde izleniyor ve takip ediliyor. Ancak düzen ve AKP, elini sürdüğü her alan gibi bu konuyu da sonuna kadar kirletmeyi, yozlaştırmayı başardı.

Bahis baronlarının, siyasi çatışmaların konusu haline gelen spor, dostluğu ve adil rekabeti temsil eden asıl kimliğinden uzaklaştı. Saray’dan atama usulü göreve gelen Futbol Federasyonu’nun skandallarından sonra bugünkü görüntüler her sporsever için üzücü niteliktedir.

Emekçileri birbirine anlamsız düşmanlıklarla düşüren, fanatizmi körükleyen spor iklimini reddediyor, yaralanan sporculara geçmiş olsun diyoruz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.