Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TÜRKİYE KILIÇDAROĞLU VE KARAMOLLAOĞLU’NA BORÇLANDI

TÜRKİYE KILIÇDAROĞLU VE KARAMOLLAOĞLU’NA BORÇLANDI
19 Ağustos 2022 18:59 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2022 19:04
200

HABERMAX.5. Edremit Kitap Fuarı’nda altıncı gün geride kaldı. Yazar Tarık Çelenk, Gazeteci Mustafa Yılmaz ve milletvekili Yıldırım Kaya “karşı mahalleri” konuşurken, Belgesel Yönetmeni Yazar Nebil Özgentürk’ün Nazım Hikmet için hazırladığı yeni belgesel, üç büyük şehir dışında ilk kez bir halka açık gösterildi ve büyük beğeni topladı.

TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz “Bu ülke bu süreçte iki kişiye borçlandı. Hepimiz borçlandık. Bu iki kişiden birisi Kemal Kılıçdaroğlu diğeri Temel Karamollaoğlu’dur” dedi.

YAN YANA BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMELİ

“Karşı Mahalleler ve Siyaset” başlıklı söyleşide CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya moderatörlüğünde Yazar Tarık Çelenk ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz Türkiye’nin kutuplaşmayı değil, kardeşçe yan yana yaşamayı hakettiğine vurgu yaptılar.

“Yeni mahallede dayatma değil uzlaşma olmalı. Karşı mahalleyi düzletme çabasından önce kendimizi düzletmeliyiz. İşe buradan başlamak lazım. Geçmişte yaşanmış çok acı tecrübeler var. Çatışma değil diyalog olmalı. Mahalleler birbirine ne kadar yaklaşırsa bu ülkeye yaptıkları hizmet o kadar büyür” diyen TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz arkasından şunları belirtti:

CHP-MSP koalisyonun için bir kesim ‘dışı yeşil, içi kızıl’ derken, bir kesim de Ecevit’i ‘gericiler taviz vermekle, teslim olmakla’ suçlamışlardı. Bugün görüntüde yerlilikten, millilikten bahsediliyor ama o CHP-MSP koalisyonunda Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirildi, Cumhuriyet tarihinde Amerikan üslerinin İncirlik dahil tamamının kapatıldığı tek dönem o dönem oldu.

Cemil Meriç’in bir sözü var. Bu ülkede kavga mahalleler arsında değil, sağcı-solcu arasında değil, ilerici, gerici kavgası değil, laik-dindar kavgası değil, bu ülkede kavga namuslularla namussuzlar arasındadır.

Bu ülke bu süreçte iki kişiye borçlandı. Hepimiz borçlandık. Bu iki kişiden birisi Kemal Kılıçdaroğlu diğeri Temel Karamollaoğlu’dur. Hepimizin mahallesinde bu süreci sabote etmek isteyenler var. Ama bu iki insana çok borçlandık. Bu çabayı desteklememiz lazım. 6’lı masanın şuana kadar yaptıkları bile yeter.

“Bugün de rıza üretmeden tepeden otoriterlikle devam ettirilmeye çalışılan model sorunludur. Problemleri teşhis ve tedavi edebilecek bir özgüven ve milli düşünce birikiminden yoksundur. Çözüm odaklı değil erteleme odaklıdır” diyen yazar Tarık Çelenk “Gidecek başka bir mahalle yok, hepimiz için tek bir mahalle var diyen konuklarımız kimliğimiz, değer yargılarımız, inançlarımız, siyasi görüşlerimiz ayrı da olsa ortak bir noktada yan yana gelinebilir. Türk sağı bunu görmeli. CHP açısından da seçim ve politik çıkar beklentisi dışında, bu farklı bileşenlerin tutkalı olacak yeni bir düşünce ve bakış açısı zenginliğine sadece CHP’nin değil ülkemiz siyasetinin de ihtiyacı vardır.

“Bugün Türkiye’de ülkücü gelenekten, devrimci gelenekten ve Milli Görüş geleneğinden gelenler ortak müştereklerde aynı masa etrafında yan yana geliyorsa bu Türkiye’nin yararınadır” diyen CHP Milletvekili Yıldırım Kaya arkasından da “Mahalleler nasıl birleşir ve birlikte bu tek mahallede nasıl yaşanır” sorusunu önce herkesin kendisine sorması gerekir. Gidecek başka mahaller yaratmak yerine mahallerimizi ortaklaştırmalıyız” dedi.

Büyük ilgi gören ve dikkatle dinlenen söyleşinin ardından konuklara fuar anısına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından plaket takdim edildi.

SÖYLEŞİLER

Günün ilk söyleşisinde Edremit ÇYDD kurucu başkanlığını üstlenen Eğitimci Yazar Cemil Yavuz, ilk kitabı “Türkiye’m Ne Oldu Sana”‘nın ardından okurlarıyla buluştuğu ikinci kitabı “Cumhuriyet’in Kalbinden Vurulduğu Yer”i anlattı. Yavuz, “Köyü ve köylüyü eş zamanlı olarak aydınlatıp, üretime katarak yükseltmek, Cumhuriyetin en büyük ülküsüydü” dedi. Keyifli söyleşinin ardından Yavuz’a plaketini Edremit Belediyesi Basın Sorumlusu Öğüt Çelik takdim etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.