Dolar 32,3188
Euro 34,8389
Altın 2.390,32
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı, 26-28 Nisan’da Yerli üretim ceviz ve bademde yaşanan zorluklar ile çözüm önerileri bu fuarda konuşulacak

Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı, 26-28 Nisan’da  Yerli üretim ceviz ve bademde yaşanan zorluklar ile çözüm önerileri bu fuarda konuşulacak
22 Nisan 2024 17:35
58

HABERMAX. Türkiye’nin ceviz ve badem sektörünün öncü isimleri, 26-28 Nisan tarihlerinde Biga’da gerçekleşecek olan Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı’nda buluşuyor. Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD) Başkanı Ömer Ergüder’in de katılacağı fuarda; yerli üretimdeki zorluklar ele alınacak, sektörde iş birliğinin önemine vurgu yapılacak ve son teknolojiler konuşulacak. Fuarın, sektörün ortak buluşma noktası olacağına dikkat çeken Ergüder, “Sektörün tüm paydaşları için büyük bir önem taşıyan bu fuar, sektörün gelişimine ve uluslararası pazarda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir buluşma noktası olacak” dedi.

22.04.2024, İstanbul

Türkiye’nin ceviz ve badem üretimindeki önemli payını koruyarak sektördeki gelişmeler ve yaşanan sorunları aydınlatmayı hedefleyen Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı, 26-28 Nisan tarihleri arasında sektör profesyonellerini buluşturacak. Biga’da düzenlenecek olan fuara, Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD) Başkanı Ömer Ergüder, ziraat mühendisleri ve sektör temsilcileri katılacak.

Üç gün boyunca sürecek olan fuarda, her gün alanında uzman isimler sektördeki güncel konuları ele alacak. CÜD Başkanı Ergüder ise, “Yerli Ceviz Üretiminde Zorlukla Mücadele ve İş Birliğinin Önemi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek ve sektördeki gelecek vizyonunu paylaşacak. Katılımcılar, sektörde yaşanan son gelişmeleri ve teknolojileri değerlendirme fırsatı bulacaklar. Ceviz ve badem sektöründe yaşanan gelişmelerin konuşulacağı fuar, sektörün ortak buluşma noktası olacak.

“FUAR, SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARI İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEM TAŞIYOR”

CÜD Başkanı Ömer Ergüder, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek olan fuarın, ortak bir gelecek inşa edilmesi adına eşsiz bir platform olduğunu ifade etti. Hem yerli üretim ceviz ile bademin tanıtımı ve pazarlanması için geniş bir alan sunulacağı hem de üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı bulacağını belirten Ergüder, “Bizde, CÜD olarak fuarda bir stant kuracağız. Standımızda Türkiye’nin dört bir yanındaki yerli üreticiyle bir araya gelme fırsatı bulacağız ve aynı zamanda Derneğimizin potansiyel üyeleriyle de tanışabileceğiz. Böylece hem iş birliğini artırmanın önemini aktarabileceğiz hem de sektördeki diğer paydaşlarla bağlantı kurma imkânı bulacağız. Öte yandan sektör temsilcilerinin bir araya geleceği fuar; ceviz ve badem yetiştiriciliği, işlemeciliğiyle ilgili güncel konularda bilgi ve fikir alışverişi yapılabilecek olması açısından çok değerli. Farklı bölgelerden gelen üreticiler, ihracatçılar, alıcılar ve yatırımcılar arasında yeni iş bağlantıları kurulmasına katkı sağlayacak olan fuar; ceviz ve bademin ekonomik değeri ile potansiyelinin, kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulabilmesine de destek olacak. Bu nedenle de Biga’da düzenlenecek Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı, sektörün tüm paydaşları için büyük bir önem taşıyor. Fuarın, sektörün gelişimine ve uluslararası pazarda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir buluşma noktası olacağını ve Türkiye’nin ceviz ile badem sektöründe lider konumunu güçlendirmek için bir adım niteliğinde olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Ceviz Üreticileri Derneği Hakkında:

Ceviz Üreticileri Derneği, 2020 yılında Türkiye’deki yerli ceviz üretimini geliştirmek amacıyla, modern ziraat uygulamalarıyla ceviz üreticiliği yapan tarım işletmelerinin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Toprak ve insan sağlığını ön planda tutarak, sürdürebilirlik kriterleri doğrultusunda ceviz yetiştiriciliği yapan dernek üyelerinin hedefi, ülkemizdeki cari açığa olumlu katkı sağlamak. Bu amaçla üniversiteler, bilim insanları ve sahada çalışan yerli-yabancı profesyonellerle üyelerinin etkileşimini arttırarak ülkemizde dekar başına verimi arttırıcı çalışmalar yapan Ceviz Üreticileri Derneği, bir yandan da kaliteli yerli ceviz algısını geliştirici faaliyetlerle tüketiciyi bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedir. Öte yandan sektörün Türkiye’deki referans noktası olmayı hedefleyen Dernek, üyelerinin bilgiye ulaşmasını sağlamak için sektörel bilgi toplama faaliyetleri yürütmekte ve resmi üyesi olduğu Uluslararası Ceviz ve Kuru Meyve Konseyi (INC, International Nut and Dried Fruit Council) gibi yerli ve yabancı kuruluşlarla iş birliği yapmaktadır.

Anadolu’nun kadim ceviz kültüründen güç alarak doğayı koruyup ülkemizin ormanlaşmasına katkı sağlayan Ceviz Üreticileri Derneği, sadece cevizin değil Türk tarımının geleceğine de hizmet vermektedir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.