Dolar 32,2773
Euro 34,8094
Altın 2.441,83
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Türk Vatandaşlığı Kazanma Şartları Genişletildi: Taşınmaz Alımıyla Daha Kolay Vatandaşlık!

Türk Vatandaşlığı Kazanma Şartları Genişletildi: Taşınmaz Alımıyla Daha Kolay Vatandaşlık!
13 Aralık 2023 10:30 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2023 10:35
156

HABERMAX.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni yönetmelik, taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasını daha da genişletti. CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, değişikliklere tepki göstererek, “Türk vatandaşlığı alma sürecini zorlaştırma taleplerimize rağmen, daha da kolaylaştırılıyor. Artık arsa alarak da Türk vatandaşlığı edinilebilecek. Uygulamanın şartı ise arsada kat mülkiyeti veya kat irtifakı olması ya da arsa üzerinde yapı bulunması olacak” dedi.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, döviz tutarındaki taşınmaz yerine, döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş, ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz alımlarını içeren bir hüküm eklenmiş oldu. Bu yeni düzenleme, 12 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gürsel Tekin ise yönetmelik değişikliğine ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Vatandaşlık karşılığı satılık vatan toprağı!” ifadelerini kullandı. Özellikle kırsal alanlardaki köyler, mücavir alanlar ve mezralardaki arazilerin bu uygulama kapsamına alınmasını eleştiren Tekin, “Vatandaşlık alma sürecinin bu şekilde taşınmaz alımı üzerinden hız kazanması, ulusal kimlik ve geleceğimiz açısından derin sorunları da beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.

Yeni düzenleme, Türk vatandaşlığını taşınmaz alımı üzerinden daha erişilebilir hale getirirken, bu konuda ortaya çıkabilecek sorunları da beraberinde getirebileceği belirtiliyor. Yerel uzmanlar, konut piyasasının dengesizleşmesi ve atıl duran konut sorununun daha da derinleşebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.