Dolar 32,3939
Euro 34,8222
Altın 2.402,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

TSKB’den Deprem Bölgesine Ziyaret

TSKB’den Deprem Bölgesine Ziyaret
19 Nisan 2024 12:06
57

HABERMAX. TSKB üst yönetimi geniş bir heyetle 16 – 17 Nisan tarihlerinde deprem bölgesine özel bir ziyarette bulundu. İskenderun, Antakya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te sanayi ve ticaret odalarıyla görüşerek iş insanları ve bölge temsilcilerinin ihtiyaçlarını dinleyen TSKB üst yönetimi, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketleri sonrasında ilk günden itibaren uygulamaya koydukları kalıcı yeşil iyileşme, nitelikli ve sürdürülebilir kalkınma odağındaki çalışmalarını büyütmeye devam ediyor. 

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), depremin ardından bölgede kapsayıcı kalkınmanın ve yatırımların yeniden inşası için imzacısı olduğu kaynak anlaşmaları ile bölgedeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olurken yürüttüğü toplumsal fayda sağlayan projeleriyle de çok yönlü kalkınma ve kalıcı iyileşme odağındaki çalışmalarını büyütmeye devam ediyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç ve üst yönetiminin katıldığı deprem bölgesi ziyaretinde, banka yetkilileri bölge halkının ihtiyaçlarını dinledi. Heyet, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde incelemek ve yereldeki iş dünyası temsilcilerini dinlemek üzere İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te Sanayi ve Ticaret Odalarını ziyaret ederek iş insanlarıyla temaslarda bulundu. Ziyaretlerin yanı sıra bölgendeki sanayi ve ticaret odalarında TSKB Başekonomisti Dr. Burcu Ünüvar ve TSKB Ekonomik Araştırmalar Müdürü Dr. Feridun Tur “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış” konulu bir sunum yaptı.

Doğal afetlere dayanıklı, sürdürülebilir ve kapsayıcı yatırımların tesisi için bölgedeki temaslarına devam ettiklerini açıklayan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, ziyaretleri ve çalışmalarıyla ilgili şunları aktardı: “Depremden etkilenen illerimizin ekonomik ve sosyal anlamda çok boyutlu bir şekilde iyileşebilmesi ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılabilmesi için çalışmalarımızın kapsamını her geçen gün büyütüyoruz. Yaşadığımız deprem felaketleri sonrasında ilk günden beri bölgede yürüttüğümüz çalışmalarda öncelikli olarak, ortak ihtiyaçların belirlenebilmesi ve bu ihtiyaçlara en kısa sürede çare olabilmek için TSKB olarak tüm imkanlarımızla destek olmaya çalışıyoruz. Bölgedeki sürdürülebilir kalkınma çabalarını hızlandırabilmek için uluslararası finans kuruluşları ile imzaladığımız kaynak anlaşmaları kapsamında kısa ve uzun vadede, deprem bölgelerinde nitelikli ve sürdürülebilir toparlanma için toplam 600 milyon dolarlık kaynak temin ettik. Bunun yanında, uzun yıllardır gerçekleştirdiğimiz toplumsal fayda odaklı projelerimizin odağına da depremden etkilenen bölgelerimizi aldık. Tüm ekonomik araştırma raporlarımızda ve çalışmalarımızda da deprem konusunu mercek altına alarak farkındalık çalışmalarımızı artırıyoruz. Depremden etkilenen şehirlerimizi daha güçlü şekilde yeniden inşa ederek, projelerle bölgenin dönüşümü için sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlayacak yatırımlar için katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz. Tüm faaliyet kollarımızla depremden etkilenen illerimizin en hızlı şekilde kalkınması, bölge ekonomisinin afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesi için paydaşlarımızla güç birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.