Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

TRİPY DE TROTA PLATFORMUNA ENTEGRE OLUYOR 

TRİPY DE TROTA PLATFORMUNA ENTEGRE OLUYOR 
22 Eylül 2023 19:04
102

HABERMAX.PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PTT Teknoloji) ile Tripy Mobility Teknoloji Anonim Şirketi A.Ş. (Tripy) arasında Türkiye’nin yerli ve millî ilk MaaS platformu olan TRota’ya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye’nin yerli ve millî ilk MaaS platformu TRota’nın işletmecisi PTT Teknoloji ile Türkiye’nin önemli mikromobilite şirketlerinden olan ve çevreci ulaşım anlayışını Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen Tripy arasında, Tripy’nin mikromobilite hizmetlerine TRota üzerinden erişilebilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, mikromobilite şirketi Tripy ile TRota Hizmet Olarak Hareketlilik (MaaS – Mobility as a Service) uygulamasının entegre olması sağlanarak, son kullanıcıların Tripy hizmetlerine TRota üzerinden erişmeleri sağlanacak. Böylelikle vatandaşlar, TRota’nın yol tarifi sorgulama ve yolculuk planlama fonksiyonlarının yanı sıra Tripy’e ait mikromobilite araçlarına da aynı arayüz üzerinden ulaşabilecek.

Geliştirilmeye devam eden TRota çok yakında ilk olarak Konya’da faaliyete geçerek Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma araçları ve diğer ulaşım modlarına da erişim imkânı sunacak.

TROTA

TRota, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı UDHAM Başkanlığı desteğiyle, PTT Teknoloji ve İnnova Konsorsiyumu tarafından geliştirilmekte olan Hizmet Olarak Hareketlilik (MaaS – Mobility as a Service) uygulamasıdır. TRota ile şehir içi ve şehirlerarası farklı ulaşım modları entegre edilerek vatandaşlara; planlanabilir, öngörülebilir, hızlı ve ekonomik bir yolculuk deneyimi sunulması, toplu taşımanın teşvik edilmesi, yolculuk sürelerinin kısaltılması ve farklı ulaşım hizmetlerinde planlama, ödeme ve rezervasyon özelliklerine tek bir arayüzden erişilmesini sağlayarak yolcu odaklı bir ulaşım deneyimi sunulmasını hedeflenmektedir.

Geliştirilmeye devam eden TRota çok yakında ilk olarak Konya’da faaliyete geçecek ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma araçlarıyla anlaşmalı ulaşım araçlar ve hizmetlerine entegre bir şekilde erişim imkanı sunacaktır.

PTT TEKNOLOJİ

PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş; PTT’nin posta, kargo ve bankacılık alanlarında verdiği hizmetleri teknolojinin sağladığı imkânlardan faydalanarak daha hızlı ve verimli hâle getirecek çözümler üretmek amacıyla 2 Şubat 2018’de kurulmuştur.

PTT Teknoloji, PTT’nin geçmişten geleceğe uzanan hizmet tecrübesini teknolojik yenilikler ve sektörel dinamiklerle birleştirmeyi; yerli, millî ve güvenilir çözümler sağlayarak PTT’nin yanı sıra öncelikle kamu olmak üzere, özel sektöre de hizmet vermektedir.

TRİPY

Tripy Mobility, MİA Teknoloji bağlı ortaklığı olarak Türkiye’de ve dünyada yerli yazılım ve teknolojilerle büyümeyi hedefleyen bir elektrikli araç paylaşım platformudur. Türkiye’de elektrikli bisiklet paylaşım sistemleri ile başlayan serüveni, gelecekte mobilitenin her alanında etkin rol oynamayı amaçlamaktadır. Tripy, sürdürülebilir, çevreci, sağlıklı ve yenilikçi mobilite çözümleri sunarak ulaşım devriminde yerini alan çözümleri ile faaliyetlerine hızla büyüyerek devam etmektedir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.