Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

TÖRENLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

TÖRENLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
19 Haziran 2021 16:01
239
AHA.Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Türk Genel İş Sendikası arasında 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 yıllarını kapsayan Toplu iş Sözleşmesi bugün Belediyede düzenlenen törenle imzalandı. Toplu İş Sözleşmesi’ne Gazimağusa Belediyesi Başkanı Ismail Arter ile Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen imza koyarken, yönetim kurulu üyeleri de törende hazır bulundu. Yeni imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre aile yardımı, 1 mayıs, sağlık, evlenme ve doğum yardımları gibi yan haklara artış yapıldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa Belediyesi’nde örgütlü Mağusa Türk Genel İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının gündemlerinde olduğunu, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin tüm kurum, kuruluş ve devleti hem sağlık hem ekonomik açıdan etkilendiğini, Mart 2020’den itibaren hem artan hem çeşitlenen görevleri Belediye olarak layıkıyla yaptıklarını söyleyerek, bu nedenle tüm çalışanlara ve sendika yönetimine teşekkür etti. Başkan İsmail Arter, her türlü sıkıntıya rağmen çalışanın alın terinin karşılığını alması gerektiğini ifade ederek, işverenler ile sendikalar arasında zaman zaman sürtüşmeler yaşandığını duyduklarını, Belediyede de gergin zamanların olduğunu ancak çalışanın emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesi gerektiğini yeniden kaydetti. 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi’nde hakların geliştirildiğini ve bazı artışlar yapıldığını ifade eden Başkan Arter, ‘alın terinin karşılığı olması gerekir’ düşüncesiyle bunu tartıştırmadığını, Sendikanın da aşırı talebi olmadığı için teşekkür etti. Başkan Arter, “Sendika ve çalışanlarımız memnun, biz de memnun bir şekilde bu imzayı bugün koyuyoruz.” diyerek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.
Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen ise, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda çalışanların haklarını daha iyi bir noktaya taşıyan bir Toplu İş Sözleşmesi’ni hayata geçirdikleri için memnun olduklarını, çalışanlardan yana tavır koyarak kendilerine destek olan Başkan İsmail Arter’e teşekkür etti.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.