Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Tokat’ta bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen ‘Tokat Kitap Günleri’ törenle açıldı.

Tokat’ta bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen ‘Tokat Kitap Günleri’ törenle açıldı.
11 Ekim 2019 19:15 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2019 19:20
537

AHA. Tokat Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Tokat Valiliği, Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen ve 28 Eylül – 06 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan ‘3. Tokat Kitap Günleri’ kapılarını kitapseverlere açtı. Kitap Günleri etkinliği kapsamında 50 yazar okuyucuları ile buluşacak. Kitap Günleri etkinliğinin bu yılki teması ise “Bosna Hersek Türkiye Kardeşliği” olacak.

Saygı duruşu ve müteakiben İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda 3. Tokat Belediyesi Kitap Günleri’ne ev sahipliği yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu açılış konuşmasını yaptı.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, konuşmasında kitap fuarına ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, “Bu güzel açılışımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu gün mutluyuz, huzurluyuz zira çok güzel bir projenin açılışı için bir aradayız. Her proje muhakkak ki önemli ama insan için, insanın yetişmesi adına vesile olacak işler yapmak bence hepsinden de değerli ve önemli. Onun için bu kitap fuarı da bu anlamda inanıyorum ki 9 gün boyunca bütün Tokat’ımızı saracak. Biz her yıl bu kitap günlerini bir kardeş ülkeyle birlikte yapmayı da hedef koymuştuk. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan anısına idi, bu yıl ise Bosna Hersek anısına. Buradan bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Dokuz gün boyunca 50 yazarımız, söyleşiler, konferanslar yapacak, Tokat hem kitaba hem de okumaya doyacak. Kitapla ilgili birçok şey denir bir defa bizim ilk vahyimiz ‘Oku’ dur. Yani Peygamber Efendimizin ‘bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ sözü yine bilmeye irfana olan önemi belirtmektedir. Bizim medeniyetimizde okumaya kitaba çok önem vermiştir. Bizde istiyoruz ki yeni yetişen evlatlarımız kitap dostu olsunlar her gün kitap okumadan yatmasınlar. Kendilerine yeni pencereler açsındanlar, ülkemize de faydalı güzel hizmetler yapmaya da gayret etsinler. Bütün derdimiz bütün amacımız işte bu çocuklarımızın da daha iyi birer fert olabilmeleri için elimizden geleni yapmak. Üçüncüsünü yaptığımız kitap gününde bizleri cesaretlendiren bizlere katkı sağlayan değerli Valimize teşekkür ediyorum, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kent Konseyimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki dokuz gün boyunca çok güzel bir kitap günleri geçireceğiz.” dedi.

“TOKAT KİTABI SEVEN BİR ŞEHİR”

Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Gurup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, “Kitabı sevmenin yazmanın, okumanın her birinin ayrı ayrı anlamı var. Böyle bakıldığında Tokat kitabı seven bir şehir. Bugün çocuklarımız içinde çok önemli bir gün bugünü öyle hatırlayacaklar. Hayatlarında hatırladıkları kitaplarla bazen kendilerini tanımlayacaklar. Her bir kitap hayatlarının bir dönemini onlara aslında anlatıyor olacak. Böyle bakıldığında ben kitabın kapağından içine kadar her birini hayatımıza şahitlik eden birer dost olarak görüyorum. Kitaplar hem çok sıkıldığımızda hem çok üzüldüğümüzde, hem okur olarak hem yazan aktaran olarak çok önemli bir yer tutuyor. Kitapların devrimci tarafı da var, hayatlarımızı dönüştürme konusunda da bir kitapla çıkılan yolculuk çok önemlidir” diye konuştu.

“İNŞALLAH FUAR BÖLGEYE ÖRNEK OLUR”

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ise kültür ve sanatın şehirlerin kalkınmasında ekonomi kadar önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Çünkü bizim kültürümüz ilime sanata dayanır. Bunu öncülük eden tüm kurumlarımıza teşekkür ederim. Ali Paşa Camii 500 yıl önce yapılmış ama baktığımızda sanat harikası, Ulu Camii 800 yıllık sanat harikası. Esasında bu sanat harikası ama bu yüksek kültürün ürünü. Bizim atalarımız hayvan beslerken, tarım yaparken, ticaret yaparken yüksek kültür ürünü camiler, hanlar, hamamlar yapmış, bunlar Tokat’ta da var.

Kitap bizim dinimizde de kültürümüzde de önemlidir. Ülkemiz çok güzel bir ülke, önü de çok parlak bir ülke. Bu coğrafyanın parlayan bir yıldızı olacağına yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın da başlattığı hedeflere giderken bizim de bu hedeflere omuz vermemiz lazım. Biz bugün Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan, Türkiye’nin ilerlemesine katkı sağlayacak olan çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız kendi ülkesiyle kültürüyle gurur duysunlar. İnşallah bu fuarımız bölgeye de örnek olur, bizim desteğimiz tamdır. Bu sene 38 tane zenginleştirilmiş kütüphane yaptık. İnşallah önümüzde ki yıl 50 tane daha kazandıracağız. Hedefimiz Tokat’ın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesi. Zenginleştirilmiş kütüphanesi olmayan Anaokulu ve ilkokulu kalmayacak.”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘3. Tokat Kitap Günleri’ açılışına Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun yanı sıra; Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Av. Mustafa Arslan, Av. Özlem Zengin, Bosna Hersek Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, il protokolü ve Tokatlılar ile çocuklar katıldı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.