Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı köyleri önce hes şimdide mermer ocağı tehdit ediyor

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı köyleri önce hes şimdide mermer ocağı tehdit ediyor
17 Ocak 2020 16:24 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2020 22:08
699

AHA.Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Kuruçay Köyü’ne yapılmak istenen mermer ocağına karşı köy halkı yaşadıkları toprakları, havayı, suyu ve doğayı korumak için mücadele ediyorlar.

Köylü kar kış demeden doğasını, toprağını korumak için bilir kişiyi bekliyor yağmacı politikalar gün geçtikçe artmakta dağlarımız, taşlarımız, ırmaklarımız, ormanlarımız talan edilmekte. Bu yağmaya talana dur diyoruz. Kuruçay köy halkını yalnız bırakmıyoruz .diye pankart açarak seslerini duyurmak için destek istediler.

MERMERCİ ŞİRKET KÖYÜMÜZÜ TERK ET

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Kuruçay Köyü’nde işletilecek olan mermer ocağı köylü ve bölge için tehdit oluşturuyor. “ÇED gerekli değildir” raporu verilen projeye bölge halkı tepki göstermeye devam ediyor.
Kuruçay Köyü’ne ait meraların, su kaynaklarının ve tarlaların bulunduğu alanda kurulacak olan maden ocağı Kuruçay Köyü’ne çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan ciddi zarar vermesinden endişe eden köylüler tepkilerini dile getirdi.

Köy halkı “ÇED gerekli değil” raporu üzerine dava açtı. Mahkemenin bugün bölgeye keşif heyeti gönderildiği bildirilirken bölge halkı dövizlerini alarak Mermer Ocağı yapımını protesto etti. Kuruçay halkı, ve Kuruçay Platformu olarak “Mermerci şirket köyümüzü terk et” pankartı asarken, “Pınarlarımızı kurutmaya hakkınız yok” diyerek eylemlerini sürdüren köylülere sosyal medyada yoğun destek sürüyor.

#çekerekırmağıözgürakacak
#mücadelesürüyor
#örgütLENİN

#kuruçayköyüyalnızdeğildir
#mermerocağıistemiyoruz
#doğanıkoru
#suyunasahipçık
#suhayattır
#suhaktırsatılamaz
#kuruçaymermerocağıisteyor

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.