Dolar 32,2802
Euro 34,7191
Altın 2.397,12
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar’da İncelemelerde Bulundu

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar’da İncelemelerde Bulundu
4 Aralık 2020 16:35
967

AHA.Vali Dr. Ozan Balcı Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde Valiliğimiz koordinesinde devam eden projeleri yerinde inceleyerek, bilgi aldı.
Geç Turfanda Meyve Bahçesi İncelemeleri

Tarım Tokat projesi kapsamında Başçiftlik’te 1000 dönümlük alanda kurulacak geç turfanda meyve bahçesindeki dikim hazırlıklarını yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “65 bin meyve fidanını önümüzdeki günlerde dikeceğiz. Çiftçimize hayırlı olsun.” dedi.

Tokat Kayak Merkezi Güzelleşiyor
Tokat’ın kış sporları merkezi Başçiftlik Kayak Tesisinde Valiliğimiz koordinesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tokat İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile kazandırılan ‘teleski’ ile yapımı devam eden ‘yürüme bandını’ yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “100 metre uzunluğundaki yürüme bandını 150 metreye çıkarıyoruz. Tokat’ımızın kayak merkezini güzelleştiriyoruz. Tokatlı hemşehrilerimizin keyifli bir kış geçirmesini diliyorum. Tokat’ımıza ve Tokatlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

“Kadınlarımıza Desteğimiz Tam”
Başçiftlik ziyaretinde “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” projesi kapsamında Başçiftlik’te kurulan Kadın Kooperatifinin kullanacağı ve üretim yapacağı binanın inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat merkezde ve ayrıca her ilçede en az bir olmak üzere toplam 14 kadın kooperatifi kurduk. Tokat Kadın Kooperatifleri olarak örgütledik. 6 milyon fon sağladık. Amacımız, Tokatlı kadınlarımızın ürettikleri ürünleri dijital platformda piyasa ile buluşturmak. Kadınlarımıza desteğimiz tam.” dedi.

Butik Kütüphane Çalışmaları Sürüyor
Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Başçiftlik’te butik kütüphane yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, “İlçemize ve Başçiftlikli hemşehrilerimize güzel bir kütüphane kazandırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Spor Tokat Yatırımları Devam Ediyor
Spor Tokat projesi kapsamında sentetik çim saha yapılan Başçiftlik Ortaokulu bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile imzaladığımız protokol kapsamında, İl ve ilçe merkezlerimize 24, beldelerimize 10 olmak üzere Tokat’a toplam 34 sentetik çim saha kazandırıyoruz. Bu kapsamda; Turhal’a 2 sentetik futbol sahası, Zile’ye 2 sentetik futbol sahası, Pazar’a sentetik futbol sahası, Sulusaray’a sentetik futbol sahası, Yeşilyurt’a 1 spor salonu 1 sentetik yüzeyli futbol sahası, Artova’ya Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve sentetik futbol sahası, Almus’a Güreş Antrenman Salonu ve sentetik futbol sahası, Reşadiye’ye Gençlik Merkezi ve sentetik futbol sahası, Niksar’a 2 sentetik futbol sahası, Başçiflik’e Kayak Merkezi Teleski sistemi alımı ve montajı ile sentetik futbol sahası, Erbaa’ya stadyum ve 2 sentetik futbol sahası, Tokat Merkeze 2 yarı olimpik yüzme havuzu, 2 spor salonu, 8 sentetik yüzeyli futbol sahası, Turhal’a spor salonu, Merkez Emirseyit, Almus Çevreli, Erbaa Karayaka, Niksar: Gökçeli, Yazıcık, Gürçeşme, Pazar Üzümören, Turhal Şenyurt, Reşadiye; Cimitekke, Hasan Şeyh beldesine toplam 10 sentetik yüzeyli futbol sahası yapılacak. Yatırımlarımız memleketimize, milletimize ve Tokat’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Reşadiye Zinav Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Projesi Çalışmalarında İnceleme
Başçiftlik incelemelerinin ardından programına Reşadiye ilçesinde devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, Zinav Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Dr. Ozan Balcı, Zinav Gölünü güzelleştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Tokat’ımıza, Tokatlı hemşehrilerimize, Reşadiye’mize, Reşadiyeli hemşehrilerimize ve doğaseverlere hayırlı olsun.” dedi.

370 Çiftçimize 32 Bin 500 Koyun Dağıttık
Vali Dr. Ozan Balcı, Reşadiye’nin Çevrecik Köyünde koyunlarını otlatan Durmuş Kılınç’la sohbet ederek, ziyaretinden 15 dakika önce doğan kuzuyu sevdi.  Burada 1 yıl ödemesiz, 0 faizli, 7 yıl vadeli, 5 yılda 500 bin koyun projesinin devam ettiğine işaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu yıl 100 bin koyun hedefi ile şu ana kadar 370 çiftçimize 32 bin 500 koyun dağıttık. Amacımız çiftçilerimizin zenginleşmesine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak. Ziraat Bankası ile yaptığımız sözleşme ile ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ adı ile Türkiye’ye örnek bir proje geliştirdik. Birçok ilde uygulanmaya başladı. Projemizin sonuçlarını görmek bizi mutlu ediyor. Her zaman çiftçimizin, yetiştiricimizin yanındayız.” dedi.

Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi
Ziyaretlerine Niksar ilçesiyle devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat çatısı altında yürütülen Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi kapsamında Niksar Köklüce’de 16 bin cevizin dikileceği 1000 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.  Vali Dr. Ozan Balcı, “İki yıl önce toprakla buluşturduğumuz tohumlar fidan oldu. İnşallah fidanlarımızı yarın dikmeye başlıyoruz. Çiftçilerimize Niksar’ımıza hayırlı olsun.” dedi.
Niksar Serenli’deki 2 bin 200 dekar alanda kurulan ceviz bahçesinde de incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Çiftçimizin zenginleşmesi ve üretimin artması için çalışmalımız devam ediyor. Tarımın ve çiftçimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Serenli’de Kadın Kooperatifi Çalışmaları
Niksar ziyaretlerinde “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” projesi kapsamında Niksar Serenli’de Kadın Kooperatifinin kullanacağı ve üretim yapacağı binanın inşaat çalışmalarını da yerinde inceleyerek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, Serenli Kadın Kooperatifinde kadınların kullanımına sunulmak üzere alınan ceviz soyma ve kurutma makinesinin hayırlı olmasını diledi. Vali Dr. Ozan Balcı, “Kadınlarımıza destek olmaktan ve hayatını kolaylaştırmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı’ya incelemelerinde ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir eşlik etti.
3 Aralık 2020 Gülay KARTAL
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.